Quantcast
Ζώδια: Πόσο κρατά ο ενθουσιασμός τους σε μια νέα σχέση; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ζώδια σε νέα σχέση; Πόσο μπορεί να διαρκέσει ο αρχικός ενθουσιασμός τους; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια: Πόσο κρατά ο ενθουσιασμός τους σε μια νέα σχέση;

Ο νόμος της έλξης και του πάθους καταγράφει, ότι αν συνειδητά εστιάσει το βλέμμα του κάποιο άτομο σε ένα πρόσωπο που του τραβά το ενδιαφέρον, θα χρειαστεί 90 περίπου δευτερόλεπτα ο εγκέφαλός του, για να πειστεί ότι είναι ερωτευμένος. Άρα να θυμάσαι την επόμενη φορά που θα ερωτευτείς, ότι όλα είναι βιοχημικές αντιδράσεις του μυαλού σου, που στις προκαλεί το πρόσωπο που έχει αυτό το «κάτι» που σε τραβάει επάνω του.

Τώρα το αν πέφτεις συνήθως στο «σωστό» ή το «λάθος» άτομο κάθε φορά που ερωτεύεσαι, αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με την προδιάθεση που είναι καταγεγραμμένη στον γενέθλιο αστρολογικό σου χάρτη και που μια πιο ενδελεχής ανάλυση σ αυτόν από έναν έμπειρο αστρολόγο, θα σου εξηγούσε πολλά.

Πως συμπεριφέρονται τα ζώδια σε μια νέα σχέση και πόσο θα διαρκέσει ο αρχικός;

Αν πούμε όμως ότι ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας, έχει τις δικές του ποιότητες και προδιαθέσεις, ψάχνει για συγκεκριμένες προδιαγραφές, έχεις σκεφτεί ποτέ, πόσο εύκολα ‘ή πόσο δύσκολα ερωτεύεται το κάθε ζώδιο μα και πόσο τελικά ο ερωτικός του ενθουσιασμός μπορεί να διαρκέσει;

Κριός

Αν το να ερωτευτεί κάποιος άνθρωπος δεν είναι μόνο ένστικτο αλλά περνάει πρώτα απ το μυαλό του, στην περίπτωση του Κριού, όλα αυτά συμβαίνουν αστραπιαία. Αστραπιαία ερωτεύεται, χωρίς πολύπλοκα σενάρια αλλά το ίδιο και αστραπιαία ξε-ερωτεύεται, αν σταματήσει το αντικείμενο του πόθου του να του κινεί το ενδιαφέρον να το κυνηγήσει, ειδικά εάν το θεωρήσει δεδομένο. Γεννημένος κυνηγός, δε μπορεί να διανοηθεί πως θα γυρίσει και θα σε βρει εκεί που σε άφησε, αφού θα του τραβήξει το ενδιαφέρον το επόμενο από σένα ερωτικό θήραμά του.

Ταύρος

Δεν είναι από εκείνους που αρέσκονται να κυνηγούν και να αναλώνονται σε ποικίλα ή άσκοπα φλερτ. Ξέρουν πολύ καλά από την αρχή, ποιον άνθρωπο θέλουν αλλά και γιατί τον θέλουν. Άρα η επιλογή ενός τέτοιου χαρακτήρα είναι να εξασφαλίσει μία σχέση που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα. Ναι, ερωτεύονται και το πάθος τους είναι ασυγκράτητο και ασύγκριτο, σε σχέση με πολλών άλλων πιο επιφανειακών χαρακτήρων. και είναι από τους αιώνια ερωτευμένους ανθρώπους με το ταίρι τους, αφού σπάνια θα ξεμυαλιστούν και ίσως κοιτάξουν έξω από τη σχέση τους.

Δίδυμοι

Αν ρωτήσεις έναν Δίδυμο να σου εξηγήσει τι σημαίνει το να είναι ερωτευμένος, θα σου πει πρώτα το «εξαρτάται» και μετά θα σου απαριθμήσει ένα σωρό διαφορετικούς λόγους που θα μπορούσε να ερωτευτεί κανείς και αυτός μαζί. Όχι ότι θέλει να μιλάει με ασάφειες αλλά δεν τρελαίνεται όμως να κολλάει το μυαλό του μόνο με ένα άτομο, πράγμα που αν το κάνει, θα πρέπει να υπάρχει λόγος σοβαρός, αν και είναι κάτι που τελικά για έναν Δίδυμο που ξέρει πολύ καλά να τιμά και να ερμηνεύει τη φράση «ουδέν μονιμότερο από του προσωρινού» δεν κρατάει για πάντα.

Καρκίνος

Αιώνια ερωτευμένος θεωρητικά μπορεί να παραμείνει ένας Καρκίνος με τον άνθρωπο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά και να μην ντρέπεται να του το δείχνει ακόμα και αν οι σχέσεις τους έχουν λήξει από καιρό. Βέβαια έναν έρωτα δυνατό, μπορεί να τον εγκαταλείψει τελικώς για τον επόμενο μεγάλο έρωτα που έρχεται και κατακλύζει την καρδιά του, καταλαμβάνοντας το κενό που του άφησε ο προηγούμενος. Σύντομα ο ενθουσιασμός αυτός μεταφράζεται μέσα του σε αγάπη και άμα το ταίρι του ανταποκρίνεται στα ίδια συναισθήματα, τότε δημιουργείται σπουδαίος δεσμός.

Λέων

Δύο πράγματα αποζητά αυτός ο ξεχωριστός ζωδιακός χαρακτήρας: Το ένα είναι να βλέπει και να νιώθει το θαυμασμό από τον άνθρωπο που έχει επιλέξει να βρίσκεται στο πλάι του και το άλλο, ο άνθρωπός του να έχει τα προσόντα και να είναι αντικείμενο θαυμασμού για τον ίδιο. Μόνο έτσι θα παραμείνει σε μια σχέση και είναι και ένας λόγος να τη θεωρεί ισότιμη. Δεν είναι από εκείνους που θα προσπαθήσουν να παραμείνουν ερωτευμένοι εσαεί. Θα καλλιεργήσουν περεταίρω τη σχέση τους και θα τη μετατρέψουν σε αγάπη σιγουριά και στη σπουδαιότερη σταθερή αξία στη ζωή τους.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

Παρθένος

Μπορεί κατά πολλούς να θεωρείται ως ένας από τους περισσότερο προσγειωμένους χαρακτήρες του ζωδιακού, η τετραπέρατη όμως λογική του όταν ερωτευτεί, βάλλεται πανταχόθεν σε σημείο και ο ίδιος να αποδιοργανωθεί. Λίγα είναι εκείνα τα πράγματα που μπορούν αν τον επηρεάσουν και αν αμφισβητηθεί η λογική του και ένα από αυτά, είναι οι προκλήσεις που του στέλνει ο φτερωτός θεός. Ναι, ανήκει στους αιώνια ερωτευμένους ακόμα και αν ο άνθρωπος που τον έχει κατακτήσει δεν έχει ανταποκριθεί στα καλέσματά του. Βέβαια ακόμα και έτσι προσπαθεί αν το κρύβει.

Ζυγός

Θα έλεγε κανείς ότι ως χαρακτήρας μοιάζει και φέρεται σαν αιώνια ερωτευμένος έφηβος. Ενθουσιάζεται πάντα με μια καινούργια αγάπη, ένα επιτυχημένο φλερτ που του ταράζει το μυαλό, ένα σενάριο που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε μια γεμάτη πάθος αγκαλιά. Αν δεν είναι ερωτευμένος, τότε λίγα πράγματα στη ζωή του έχουν τη δύναμη να του τραβούν το ενδιαφέρον. Δεν είναι από εκείνους που εγκαταλείπουν τον αρχικό ενθουσιασμό τους όταν ερωτευτούν. Αντίθετα έχουν τον τρόπο να τον διατηρούν και να τον εκφράζουν με την πρώτη ευκαιρία.

Σκορπιός

Ερωτεύεται με απίστευτο και απύθμενο βάθος ο χαρακτήρας αυτός και δηλώνει αμετανόητος γι αυτό, ακόμα και αν το πρόσωπο που έκανε την καρδιά του να χτυπάει δυνατά, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ή δεν τίμησε τελικά τη σχέση τους. Και τον έρωτα αυτόν δεν τον ξεχνά, όπως και αν κατέληξε, αφού κάθε φορά που τον ανακαλεί στη μνήμη του νιώθει όλα τα συναισθήματα που τον πλημμύριζαν εκείνη την πρώτη φορά. Στο βιογραφικό του έχει πολλούς και δυνατούς έρωτες, οι οποίοι χαράσσονται στη μνήμη του για πάντα.

Τοξότης

Ασφαλώς και ερωτεύεται και είναι πολύ εκλεκτικός με τους έρωτές του, αφού αποτελούνται σχεδόν πάντα από ανθρώπους ξεχωριστούς στον τομέα τους. Μάλιστα αδιαφορεί ακόμα και αν μεταξύ τους υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές, όπως αυτή της ηλικίας, όταν ενθουσιαστεί με ένα πρόσωπο. Το ζητούμενο όμως είναι, η διάρκεια του έρωτά του αφού μάλλον μέσα του επικρατεί η γεύση του ενθουσιασμού, παρά του έρωτος. Κατά συνέπεια ερωτεύεται γρήγορα και μπορεί να πετάει αρχικά γι αυτό από τον ενθουσιασμό του, σύντομα όμως βαριέται και κοιτάει αλλού.

Αιγόκερως

Το ότι δε βάζει τίποτα παραπάνω από την αξιοπρέπειά του αυτός ο τόσο συντηρητικός ζωδιακός τύπος, δε σημαίνει και ότι δεν ερωτεύεται. Απλά προσπαθεί να προφυλάσσει την προσωπική του ζωή από τα αδιάκριτα μάτια και συνήθως τα καταφέρνει, αφού λίγοι είναι εκείνοι που τη γνωρίζουν ουσιαστικά. Όμως ερωτεύεται και το κρατά μέσα του κάποιες φορές, σαν ανομολόγητο απωθημένο. Πράγμα που μπορεί να του συμβαίνει καιρό χωρίς να το παραδεχτεί. Κατά τα άλλα σπάνια επενδύει τη λογική του σε σχέσεις που δεν αποπνέουν σιγουριά και συναισθηματισμό.

Υδροχόος

Θα έλεγε κανείς ότι αυτός ο ζωδιακός χαρακτήρας, δεν ερωτεύεται τόσο συχνά, τουλάχιστον όσο φλερτάρει. Όμως όντως μπορεί να την πατήσει με κάποιο πρόσωπο, ειδικά αν του κάνει νερά ή δεν ανταποκρίνεται τελικά στις προκλήσεις και τα καλέσματά του. Τότε μπορεί να χάσει και αυτή του τη σοβαρότητα, να φερθεί επιπόλαια και να εκτεθεί στο πρόσωπο και στους κύκλους του. Το να είναι ερωτευμένος ως χαρακτήρας, το αντιμετωπίζει κάτι σαν ίωση που περιμένει να κάνει τον κύκλο της και να του περάσει. Προτιμά την ερωτική σταθερότητα χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς.

Ιχθείς

Ως ο «καλλιτέχνης» του ζωδιακού κύκλου, με τις τόσες πολλές ευαισθησίες και τον υπέρτατο ρομαντισμό του, δεν μπορεί να μην είναι ή να νιώθει ερωτευμένος την κάθε στιγμή, αφού από τα συναισθήματά του αντλεί και την έμπνευση. Αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι έχει ερωτευτεί τα πάντα απ τη ζωή και ίσως και την ψυχή που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά. Αυτό μάλιστα δε βλέπει τους λόγους να μην κρατάει για πάντα αλλά αυτό το «πάντα» σχετίζεται με ένα πιο γενικό τρόπο. Είναι κυρίως ερωτευμένος παρά αγαπησιάρης αφού ουδέν μονιμότερον.