Quantcast
Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2023. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο; Από την Μελίνα Φώφη.

Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2023.

Εκτός από σπουδαίος ευεργέτης, ο πλανήτης της επέκτασης Δίας είναι και μεγάλος δάσκαλος. Κι όπως κάθε καλός δάσκαλος με την ανάδρομη φαινομενικά φορά του, το διάστημα αυτό έρχεται κάτι να μας μάθει. Θα δημιουργήσει λοιπόν τα κίνητρα που θα μας ταρακουνήσουν να προχωρήσουμε.

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που ξεκίνησε από τις 4 του Σεπτέμβρη, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα ως τις 30 Δεκέμβρη. Ξεκινά να οπισθοδρομεί από την 15η μοίρα και 34’ του Ταύρου και θα φτάσει να αγγίξει ως την 5η και 34’. Ασφαλώς η ενέργειά του επηρεάζει πρώτα τα ζώδια του σταθερού σταυρού, τους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, αλλά και όσους τυχαίνει να έχετε ωροσκόπο μεσουράνημα προσωπικούς πλανήτες ή δείκτες στα ζώδια αυτά.

Αυτό που πρέπει να μας μείνει, είναι ότι ανεξάρτητα από την ανάδρομη ή ορθόδρομη πορεία που ακολουθεί ο Δίας, είναι πάντα για καλό. Δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας. Να ανακαλύψουμε το τι πραγματικά θα μας έκανε χαρούμενους, δημιουργικούς, φιλόδοξους κι ευτυχισμένους. Να ανακαλύψουμε το πώς θα μπορέσουμε να νιώσουμε και κατ’ επέκταση να λειτουργήσουμε πιο ολοκληρωμένοι σα χαρακτήρες, στη προσωπική μας ζωή στον επαγγελματικό μας στίβο, στους σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

Οι προβλέψεις για τα ζώδια με τον ανάδρομο Δία στον Ταύρο

Πάμε λοιπόν να δούμε το πώς η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Δία, θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο και μην ξεχνάς να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου αν ξέρεις.

Κριός

Τον 2ο ηλιακό ή γενέθλιο οίκο σου επηρεάζει η ανάδρομη πορεία του Δία. Για σένα λοιπόν σημαίνει ότι το μαγικό του άγγιγμα θα το νιώσεις στα οικονομικά σου, που τελικά θα καταλάβεις ότι ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Ούτε και η οικονομική σου δύναμη δηλώνει την πραγματική σου αξία. Θα σου δοθεί η προοπτική να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα για να κάνεις αργότερα εκείνο που σου αρέσει, αφού χρειαστεί πρωτίστως να περιορίσεις τις καταναλωτικές σου μανίες. Επαγγελματικά μη παρασύρεσαι από ταξίματα ανακόλουθων ανθρώπων που λέγονται για να λεχθούν. Διαμόρφωσε πιο ουσιαστικές σχέσεις.

Ταύρος

Ανήκεις στους πρωταγωνιστές του τετράμηνου αυτού σε ένα διάστημα που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις και να προχωρήσεις μπροστά τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. Άφησε λοιπόν ότι σε κρατάει συναισθηματικά δεμένο με το παρελθόν, γιατί κάτι τέτοιο λειτουργεί σαν τροχοπέδη. Κοίτα μονάχα μπροστά, ανανεωμένος αποφασισμένος και με διαφορετική οπτική. Να θυμάσαι ότι όσο καλά κι αν θέλεις να πατάς στα πόδια σου, όσο σίγουρος κι αν νιώθεις για την άποψή σου, δεν τα ξέρεις όλα. Μάθε να ακούς. Μάθε, ότι σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις, να το δεχτείς, να το αποδέχεσαι. Αν αποφάσεις σου διαπιστώνεις πως δεν περπατούν, μην κολλάς, αναπροσάρμοσέ τις. Γίνε ευέλικτος.

Δίδυμοι

Τον εσωτερικό σου κόσμο και τις ανάγκες της ψυχής σου θα χρειαστεί να αφουγκραστείς όλο το διάστημα αυτό. Το καλό νέο για σένα είναι, ότι από τη θέση αυτή ο Δίας στο ηλιακό σου ωροσκόπιο ή αν είναι ο ωροσκόπος σου, λειτουργεί σαν φύλακας άγγελος. Ότι κι αν γίνει, ότι κι αν σου συμβεί, πάντα θα βρίσκεται εκεί να σε βγάζει από όποια δύσκολη κατάσταση σε ότι κι αν τύχε , σαν από μηχανής θεός. Βάλε τα με τις ανασφάλειες, τις φοβίες και τους φόβους σου. Σκέψου ότι από όσα φοβάσαι πως «θα» γίνουν στο τέλος δε πρόκειται να συμβούν. Ονειρέψου κι αν δεν έχεις την παρούσα στιγμή κάποια όνειρα, επινόησέ τα. Άσε τις σοβαρές αποφάσεις για αργότερα.

Καρκίνος

Με τον ευεργέτη Δία να τριγωνίζει το ζώδιό σου, μόνο σε καλό θα μπορούσε να βγει. Στόχοι και συνεργασίες, ομάδες που θα μπορούσες να κινηθείς και να αναδειχθείς, σύνολα ανθρώπων που περιμένουν να σε δουν να εξελίσσεσαι, να κάνεις τα δικά σου ξεχωριστά επόμενα βήματα, σε προτρέπουν να κινηθείς με περισσότερη ευελιξία  και να μπεις μπροστά. Σχέσεις φιλικές ή επαγγελματικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο και επανεξετάζονται από σένα το διάστημα αυτό. Ποιες από αυτές λειτουργούν ευεργετικά ή γίνονται τελικά εμπόδια στην προσωπική σου πορεία; Μήπως να ξεχωρίσεις την ήρα απ' το στάρι; Να ηγηθείς του συνόλου χωρίς δεκανίκια;

Λέων

Θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την καριέρα και γενικότερα με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία δείχνει η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Δία από τη θέση αυτή. Θα μπεις στη διαδικασία να δεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κοινωνική ή η επαγγελματική σου καταξίωση. Τι έχεις καταφέρει και τι θα ήθελες να γίνει που δεν έχεις καταφέρει, για να μπορέσεις να το θέσεις ως στόχο κι έτσι εν καιρώ να νιώσεις την ικανοποίηση των κόπων σου. Ναι ανήκεις στους καλύτερους μα αυτό, άσε να το δείχνουν οι πράξεις σου και όχι η ανάγκη σου να ακούς «μπράβο» από τους άλλους. Έχεις πληρώσει κατά καιρούς πολύ ακριβά τους κόλακες. Μη μένεις στα λόγια.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

Παρθένος

Από τη θέση αυτή ο Δίας, κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο σου και σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς ξανά, τους λόγους που έχεις επαναπαυτεί σε ορισμένα πράγματα που πιθανόν να τα ονομάζεις «σταθερότητα» και που όμως επί της ουσίας σε εμποδίζουν, να ανοίξεις τα φτερά σου για αλλού,  σε διαφορετικούς ορίζοντες, σε πιο αξιόπιστους συνεργάτες, στο να δημιουργήσεις εσύ τις συνθήκες που θα σε έκαναν τελικά να νιώθεις και να είσαι πιο δημιουργική/ος. Μη βάζεις λοιπόν τα όνειρά σου στον πάγο, τις φιλοδοξίες σου στην αναμονή. Κάποια πράγματα, συνθήκες, άνθρωποι και καταστάσεις, να ξέρεις πως ότι είχαν να σου δώσουν έχει ήδη φανεί.

Ζυγός

Μη φοβάσαι να κάνεις το επόμενο σπουδαίο και μεγάλο βήμα στη ζωή σου, την προσωπική ή την επαγγελματική, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι στην παρούσα φάση οι τελειότερες. Μην ακούς λόγια που μπορεί να σε αποθαρρύνουν να ακολουθήσεις το όνειρό σου. Να θυμάσαι ότι σε κανέναν δεν πέφτει λόγος το τι θα κάνεις, πως θα το κάνεις ή ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες επιλογές σου. Ποια σκέψη σε ενθουσιάζει; Ποιο όνειρο θα ήθελες να πραγματοποιηθεί, ανεξάρτητα από το τι λέει το περιβάλλον που τυχαίνει να κινείσαι ή δραστηριοποιείσαι; Αυτό λοιπόν να ακολουθήσεις και να ξέρεις ότι κάθε φορά που θα κάνεις ένα βήμα θα σου ανοίγεται το επόμενο.

Σκορπιός

Ο ευεργέτης πλανήτης Δίας στέκεται ακριβώς απέναντί σου και σε προκαλεί να κυνηγήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Βοήθεια θα έχεις από τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου, τους σταθερούς συνεργάτες σου, το σύντροφο ή όποιον σου έχει αποδείξει πως αξίζει να τον εμπιστευτείς. Δεν αποκλείεται στο τετράμηνο αυτό να έχεις επιστροφές σημαντικών προσώπων από το παρελθόν και αναζωπυρώσεις σχέσεων που για οποιοδήποτε λόγο είχαν ατονήσει. Λέτε ή οι άνθρωποι οι δικοί σας, σας μιλούν με τις αλήθειες τους. Θέματα θα λυθούν που ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί και εμπόδιζαν την εξέλιξη ή τη συνέχεια σε σπουδαίες σχέσεις σας.

Τοξότης

Για αρχή θα σου πω ότι ήρθε ο καιρός να ανανεωθείς κι από τη θέση αυτή ο φαινομενικά ανάδρομος Δίας, θα σε βοηθήσει να κόψεις βλαπτικές συνήθειες, μικρές ή μεγαλύτερες καταχρήσεις ώστε να ακολουθήσεις έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εντάξεις στο πρόγραμμά σου καινούργιες δραστηριότητες που αν μη τι άλλο θα σου προσφέρουν ψυχική ανάταση και θα σε αποσυμφορίσουν συναισθηματικά, από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Στο εργασιακό σου περιβάλλον, πρέπει να βρεις τον τρόπο να θέσεις κάποια όρια, αφού όλο και κάτι θα ζητούν από σένα συνεργάτες κι υπάλληλοι. Πρόσεχε που αναλώνεσαι ψυχικά και σωματικά.

Αιγόκερως

Για σπουδαίες αναθεωρήσεις μιλά για σένα, η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του Δία από το ζώδιο του Ταύρου, σε μια θέση εξαιρετική προς το ζώδιό σου. Έτσι λοιπόν ο τομέας του φτερωτού θεού, των δημιουργικών σου σχεδίων, των παιδιών εάν είσαι γονιός ή σε ότι έχεις σκοπό να επεκταθείς, θα χρειαστεί να επανεξεταστεί και να επανατοποθετηθείς στα πράγματα που θα αναδιαμορφώσουν τις τακτικές σου σ αυτά. Βέβαια θα έχεις και διλήμματα τύπου καριέρα ή σπίτι, δεσμεύσεις ή επιτέλους ίσως να πρέπει να ξεφορτωθείς κάποια βάρη, θα έχεις όμως και το χρόνο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις με την άνεσή σου. Είτε είσαι σε σχέση είτε είσαι μόνη/ος είναι καιρός να σοβαρεύεσαι!!!

Υδροχόος

Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου αλλά είναι μια περίοδος που μιλά για επαφές σου με ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό. Είναι διάστημα να βελτιώσεις το γνωστικό σου επίπεδο, να ξεκινήσεις πράγματα που για οποιοδήποτε λόγο τα άφησες κάποτε στη μέση. Σπίτι και οικογένεια σε βάζουν στην πρίζα να ξεμπερδεύεις με εκκρεμότητες που υπάρχουν, γιατί τις άφησες εσύ να συμβαίνουν ενώ η φωλιά σου, ζητά επιτακτικά ανανέωση. Κάτι καινούργιο γεννιέται που μπορεί αρχικά να σου δημιουργεί αμηχανία, όμως έχει όλες τις προδιαγραφές να πάει υπέροχα. Είπαμε Δίας είναι αυτός, που λειτουργεί θετικά ακόμα κι αν κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο μας.

Ιχθύς

Δες το σαν ευκαιρία το διάστημα αυτό, στο να μπορέσεις να διαπραγματευτείς καλύτερα τον εαυτό σου, να ανοίξεις ακόμα περισσότερο τους γνωστικούς σου ορίζοντες, να ασχοληθείς με καινούργια πράγματα, να μπεις σε χώρους που άλλοτε ίσως και να μην είχες πρόσβαση, να ενισχύσεις γνωστικά τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου. Ότι μπορεί να σε στεναχωρούσε μέχρι σήμερα, θα βρεις τη δύναμη να αποστασιοποιηθείς από αυτό και να το αντιμετωπίσεις πιο φιλοσοφημένα. Από τη θέση αυτή ο Δίας ίσως σε κάνει πιο ριψοκίνδυνη/ο, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να αποφύγεις τα άσκοπα ρίσκα, εκτός και αν ερωτευτείς. Είναι περίοδος νοερών ή πραγματικών ταξιδιών.