Quantcast
Ο Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο ως 26 Ιανουαρίου 2022. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ο Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο από 14 ως 26 Ιανουαρίου 2022, από την Μέλινα Φώφη.

Ο Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο ως 26 Ιανουαρίου 2022.

Η πρώτη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του πλανήτη Ερμής για το 2022 ξεκινά  το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου του 2022, όπου θα μοιάζει ότι βρίσκεται σε στάση και θα διαρκέσει 22 ημέρες μέχρι δηλαδή και τις 4 Φεβρουαρίου του 2022. Η έναρξης της φαινομενικά ανάδρομης πορείας του πλανήτη της επικοινωνίας θα βρίσκεται στην 10η περίπου μοίρα του Υδροχόου, επηρεάζοντας το 1ο 10ήμερο των σταθερών ζωδίων, Υδροχόου και Λέοντα, Ταύρου και Σκορπιού μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Από το μεσημέρι της ίδια ημέρας, θα περάσει στο τελευταίο 10ήμερο του Αιγόκερω μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, επηρεάζοντας τώρα τους παρορμητικούς, Αιγόκερους και Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ ορθόδρομα θα χτενίσει εκ νέου τις μοίρες του Υδροχόου, από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά.

Πάμε να δούμε τι σημαίνει ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο αλλά και ποιες σημαντικές συναντήσεις και όψεις θα κάνει το διάστημα αυτό.

Με τον Ερμή στον Υδροχόο, καταρχάς το πνεύμα γίνεται πιο ομαδικό και οι άνθρωποι επικοινωνούν καλύτερα το έργο τους μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Προχωρημένες ιδέες βρίσκουν το έδαφος για να καλλιεργηθούν. Προάγεται ο ανθρωπισμός ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία εργάζονται υπέρ του κοινωνικού οφέλους.  Δημιουργούνται καινούργιες φιλίες, ή κάποιες καθημερινές σχέσεις μετατρέπονται σε δυνατές φιλίες. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και άσκοπες διαφωνίες μεταξύ ανθρώπων, γιατί ο Υδροχόος είναι ζωδιακός χαρακτήρας αρκετά ισχυρογνώμον και δύσκολα υποχωρεί.

Όσο θα κινείται φαινομενικά ανάδρομα στον Υδροχόο, πέρα από το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε γενικότερα τις περιόδους του ανάδρομου Ερμή, θα είναι μια καλή εποχή στο να προχωρήσουμε σε μερικές αναθεωρήσεις πάνω σε ότι θεωρούσαμε απόλυτα σωστό μέχρι σήμερα. Οι αναθεωρήσεις αυτές για τον καθένα ξεχωριστά, έχουν να κάνουν με τον τομέα (τον οίκο) του ωροσκοπίου του, που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Τέλος, επανέρχονται θέματα από το παρελθόν για να επανεξεταστούν, πάνω σε σχέσεις και συνεργασίες, προτάσεις που δεν είχαμε καιρό να τις σκεφτούμε, γυρίζουν στον μυαλό μας ή και στην πραγματικότητα πρώην αγάπες και πιάνονται από την αρχή δυνατές και προχωρημένες ιδέες ώστε να βρεθεί τώρα το κατάλληλο έδαφος που θα ευδοκιμήσουν.

Ας δούμε τώρα τις συναντήσεις που θα κάνει ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο με τους άλλους πλανήτες στο διάστημα που εξετάζουμε.

*14 Ιανουαρίου και καθώς ο Ερμής θα βρίσκεται σε φαινομενική στάση στη 10η μοίρα και 19’ του Υδροχόου, θα κάνει ένα ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό από την αντίστοιχη μοίρα του Ταύρου. Με την όψη αυτή, δίνει την τάση να έχουν αψυχολόγητη συμπεριφορά, αναίτια και εκρηκτική διάθεση οι Ταύροι και οι Υδροχόοι, οι Λέοντες και οι Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί στο τέλος του 1ου 10ημέρου των ζωδίων τους. Πιθανόν παράλληλα να υποστούν ζημιές στον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, ή να ματαιωθεί ένα ταξίδι τους. Μια απίθανη ιδέα όμως, μπορεί να βρει την εφαρμογή της εκεί που άλλοτε ίσως και να την θεωρούσαν άκυρη.

*23 Ιανουαρίου ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής θα βρίσκεται σε όψη συνόδου με τον Ήλιο στην 3η μοίρα και 23’ του Υδροχόου. Επηρεάζει κυρίως τους Υδροχόους και τους Λέοντες που έχουν γεννηθεί στις πρώτες 5 περίπου ημέρες των ζωδίων του κι ακολουθούν και οι Ταύροι με τους Σκορπιούς των ίδιων μοιρών και ημερών των ζωδίων τους. Φιλικές συναντήσεις ή συναντήσεις κοινωνικές σε φιλικό κλίμα, θα δημιουργήσουν τις βάσεις για σπουδαίες συνεργασίες. Θα προωθηθούν προχωρημένες ιδέες ενώ οι παραπάνω ζωδιακοί χαρακτήρες, ίσως να ηγηθούν πάνω σε ομαδικές προσπάθειες ή δράσεις.

Ας πούμε δύο λόγια για το πώς θα μας επηρεάσει η φαινομενικά ανάδρομη διέλευση του Ερμή από τον Υδροχόο ανάλογα με το ζωδιακό μας χαρακτήρα, ή και σε συνδυασμό με τον ωροσκόπο μας αν φυσικά τον γνωρίζουμε.

ΚΡΙΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 11ο οίκο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει λοιπόν την πορεία της ένταξής σας σε μια ομάδα, έναν όμιλο ανθρώπων μιας ομαδικής προσπάθειας. Θα αναθεωρήσετε τις θέσεις ή τις απόψεις σας, για κάποιους που θεωρούσατε σημαντικούς φίλους, ενώ μια σχέση σας δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε μια πολύ δυνατή φιλία. Συναντήσεις με πρόσωπα αγαπητά, που μπορεί κάποτε να βρεθήκατε στην ίδια δουλειά, ή να δραστηριοποιηθήκατε στους ιδίους χώρους, θα σας δώσουν μεγάλη χαρά.  Δεν αποκλείεται μέσα από μία τέτοια σχέση, να προκύψει μια πρώτης τάξεως επαγγελματική συνεργασία. Δώστε μόνο προσοχή στον τρόπο που εκφέρετε τις απόψεις σας, τις οποίες καλό θα ήταν να αποφύγετε να τις επιβάλλετε στους άλλους.

ΤΑΥΡΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 10ο οίκο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει τον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Πιθανόν να νιώσετε δυσαρέσκεια για ορισμένα θέματα που έχουν προκύψει και πρόσωπα που αναγκαστικά συνεργάζεστε μαζί τους. Θα σας προβληματίσουν συνθήκες και καταστάσεις που συμβαίνουν εκεί. Έτσι δεν αποκλείεται να σκεφτείτε πως ήρθε ο καιρός να αναζητήσετε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον κι αντίστοιχα ένα αντικείμενο, που να είναι πιο κοντά σε αυτό που πάντοτε θέλατε να κάνετε και που θα δίνει χώρο στα ταλέντα στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις, στα δικά σας προσόντα και στις δεξιότητές σας. Δώστε μόνο προσοχή, στον τρόπο που στέκεστε ή αντιδράτε απέναντι σε άτομα που έχετε ήδη απορρίψει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 9ο οίκο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει έναν πιο πνευματικό τομέα, αυτών των ανώτερων γνώσεων και επιστημών. Αναβολές ίσως να αντιμετωπίσετε εάν είστε σπουδαστές σε κάτι που θα αφορά το επίπεδο σπουδών που επιθυμείτε να ακολουθήσετε. Επαγγελματικά ή άλλα μακρινά ταξίδια, θα χρειαστεί να προγραμματιστούν στη λεπτομέρειά τους, γιατί μπορεί να ακυρωθούν. Παρ’ όλα αυτά, εάν σκεφτόσασταν να ξεκινήσετε μία συνεργασία με ανθρώπους από το εξωτερικό, μέσω διαδικτύου, με ομίλους, τραστ και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντα σε διαφορετικό τόπο από αυτόν που κατοικείτε, ίσως να ήρθε η κατάλληλη στιγμή ώστε να δείτε πως θα το μεθοδεύσετε. Προσοχή στις μετακινήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 8ο οίκο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει έναν πιο προσωπικό τομέα για σας. Αυτόν της προσωπικής και αισθηματικής σας κατάστασης. Ψάξτε μέσα σας να βρείτε τι είναι εκείνο που επιθυμείτε να πάρετε από τη σχέση σας, ή τι ψάχνετε στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και υπάρχει μεταξύ σας ένα φλερτ. Το διάστημα αυτό, μία σχέση από το παρελθόν αισθηματικής κυρίως φύσεως, θα αναζωπυρωθεί, ανεξάρτητα από το αν θα συνεχιστεί επίσημα ή ανεπίσημα, μυστικά ή φανερά. Το ίδιο διάστημα πιθανόν να επανεξετάσετε προτάσεις που θα ενισχύσουν τα οικονομικά σας και που ίσως μέχρι τώρα να αποφεύγατε να ασχοληθείτε, γιατί μάλλον δε σας έδιναν τις εγγυήσεις που θέλατε. Προχωρήστε σε κάτι τέτοιο, θέτοντας τους δικούς σας όρους.

ΛΕΩΝ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 7ο οίκο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες της ζωής σας. Το γάμο ή τους συνεταιρισμούς σας. Πριν προσπαθήσετε να επιβάλλετε τις απόψεις σας στους σημαντικούς ανθρώπους της καθημερινότητάς σας, προσπαθήστε να τους ακούσετε. Να τους δώσετε χώρο και χρόνο να εκφράσουν κι όλα όσα ζητούν από σας, τι θέλουν ή πως βλέπουν να εξελίσσεται τελικά η σχέση σας. θα συναντήσετε κομμάτια του εαυτού και της συμπεριφοράς σας στη στάση των σημαντικών άλλων της ζωής σας κι εκεί θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αναθεωρήσεις στις πράξεις ή στον τρόπο που στέκεστε απέναντί τους. Πιθανόν μια φιλία που έρχεται τώρα από το παρελθόν, να γίνει η αφορμή για μια νέα συνεργασία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 6ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει έναν τομέα που βρίσκει στο ζώδιό σας την απόλυτή του έκφραση. Αυτόν της εργασίας της υγεία και της φυσικής σας κατάστασης. Στο διάστημα που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομα στον Υδροχόο, θα επανεξετάσετε επαγγελματικές προτάσεις, που θα έχουν να κάνουν με την ανάληψη βέβαια περισσότερων ευθυνών αλλά και καλύτερων οικονομικών προοπτικών από αυτές που εξασφαλίζατε μέχρι σήμερα. Πιθανόν να σας προτείνουν να αναλάβετε μία ανώτερη θέση, κάτι που μη φοβηθείτε να το κάνετε, όσο κι αν επιθυμείτε να φαίνεστε εργασιακά δευτεραγωνιστές. Αναθεωρήστε το καθημερινό σας πρόγραμμα, βελτιώστε τον τρόπο ζωής εντάσσοντας πιο ευεργετικές συνήθειες.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΖΥΓΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 5ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει έναν από τους καλύτερους τομείς της ζωής σας, αυτόν του έρωτα της χαράς των παιδιών και της δημιουργικής σας διάθεσης. Είναι λοιπόν πολλά όλα εκείνα που πρέπει να αναθεωρηθούν από μέρους σας για να αλλάξουν έτσι ώστε να αισθανθείτε αν μη τι άλλο συναισθηματικά πιο ισορροπημένοι, πιο δημιουργικοί, με περισσότερη έμπνευση και γεμάτοι από νότες αισιοδοξίες, σαν αυτές που χαρίζει ο φτερωτός θεός.  Παράλληλα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω δουλίτσα η σχέση σας με ένα σας παιδί, εάν είστε φυσικά γονείς, που πιθανόν να μην είναι και η καλύτερη την εποχή αυτή. Θα σας δοθεί ο χρόνος να βρείτε τρόπους, ώστε να προωθήσετε μία σημαντική  επαγγελματική ιδέα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 4ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει θέματα που σχετίζονται με το σπίτι την οικογένεια, ή πρόσωπα της οικογενείας σας. Ανακινούνται επίσης κληρονομικά θέματα, ενώ συναισθηματικά μπορεί να σας επηρεάσουν μνήμες και καταστάσεις που προέρχονται από το παρελθόν. Για αρχή μην επιμένετε να αλέθετε με το μυαλό σας καταστάσεις που έχουν πάρει το δρόμο τους, ή που καλώς ή κακώς, έχουν ήδη λήξει. Οι αλλαγές και οι διάφορες ανατροπές που εδώ και καιρό αιφνιδιάζουν τη ζωή σας, απαιτούν από σας να κοιτάτε μόνο μπροστά και να προγραμματίζετε στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού, το μέλλον σας. Εάν κάποιες οικογενειακές σας σχέσεις, έχουν διαταραχθεί, ίσως να ήρθε ο καιρός εσείς να ρίξετε πρώτοι γέφυρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 3ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει έναν άκρως επικοινωνιακό τομέα της ζωής σας. Θα χρειαστεί λοιπόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που μέχρι σήμερα επικοινωνούσατε με τα αδέρφια σας, με ορισμένους συγγενείς σας, ή ακόμα και κάποιους γείτονες που ίσως διατηρείτε μαζί τους κοινές υποχρεώσεις, ή είναι αναγκαίο να κινηθείτε και να συμπορευτείτε στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Παράλληλα για ένα διάστημα θα πρέπει να κάνετε έναν καλύτερο προγραμματισμό στις μετακινήσεις σας εάν τις πραγματοποιείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να αναβάλετε την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ή μεταφορικού μέσου. Τέλος προσέξτε που στέλνετε τα μηνύματά σας, γιατί δεν αποκλείεται να πάνε κάπου λάθος

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 2ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας σε καιρούς που χρειάζεται να κινηθείτε πολύ προσεκτικά. Για αρχή αποφύγετε να πάρετε ρίσκα οικονομικού ενδιαφέροντος, ή να κάνετε συμφωνίες σε αυτή τη βάση που λίγο αργότερα θα διαπιστώσετε ότι είναι ανυπόστατες. Προβληματική μπορεί να αποδειχθεί η αγορά υλικών αγαθών και ειδών τεχνολογίας, που μπορεί να σας βγουν ελλαττωματικά. Αφήστε για λίγο αργότερα, ορισμένες κινήσεις που έχουν να κάνουν, κυρίως με δαπάνες του επαγγελματικού και τεχνολογικού σας εξοπλισμό.  Αναθεωρήσεις θα χρειαστεί να κάνετε στο αξιακό σας σύστημα γενικότερα, ενώ θα επανεξετάσετε την αξία που δώσατε σε κάποια άτομα που ίσως και να μην την άξιζαν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 1ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει τον τρόπο που μιλάτε, που γράφετε και που εκφράζεστε, στις καθημερινές διαπροσωπικές σας σχέσεις. Πιθανόν να μπείτε στη διαδικασία να αναθεωρήσετε τη στάση που κρατήσατε απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους, που ίσως και να βγάλατε από τη ζωή σας αλλά η παρουσία τους σε αυτή, να εξακολουθεί να είναι σημαντική. Ρίξτε εσείς πρώτοι γέφυρες, ή νερό στο κρασί σας, προκειμένου να μπορέσετε να καταλάβετε γιατί κάποια άτομα με δική τους πρωτοβουλία απομακρύνθηκαν από τη ζωή σας. Χρειάζεται επίσης να βελτιώσετε τον εαυτό, ή την εικόνα που προβάλλετε στους άλλους. Προσπαθήστε δε, να μην είστε, ή να ακούγεστε απόλυτοι στις απόψεις σας, να μη δίνετε άσκοπα γροθιά στο μαχαίρι.

ΙΧΘΥΣ

Στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, ο Υδροχόος ανήκει στον 12ο οίκο σας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα επηρεάσει τον πιο εσωτερικό εαυτό σας. Εκεί που συναντάτε ή δε συναντάτε τις συναισθηματικές ισορροπίες σας. Θα χρειαστεί να κάνετε αρκετή δουλειά με τον εαυτό σας. Να μιλήσετε με ειλικρίνεια για τα «θέλω» και τις επιθυμίες σας, να τολμήσετε να πείτε τις βαθιές σας αλήθειες. Πιθανόν κατά το διάστημα αυτό, να αναζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη, ή τη γνώμη του ειδικού, πάνω σε θέματα ψυχολογίας. Της δικής σας ψυχολογίας. Παράλληλα προσπαθήστε να γίνετε περισσότερο συνεπείς στα εργασιακά σας καθήκοντα και μην μεταφέρετε θέματα που σας επιβαρύνουν ψυχολογικά, στο χώρο της εργασίας σας. Η ενασχόλησή σας έστω και ερασιτεχνικά με τις τέχνες θα λειτουργήσει παυσίλυπα.