Quantcast
Με ποια ζώδια δεν θα ταιριάξεις εύκολα; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Με ποια ζώδια δεν θα ταιριάξεις εύκολα; Από την Μελίνα Φώφη.

Με ποια ζώδια δεν θα ταιριάξεις εύκολα;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου, ποιο μπορεί να είναι εκείνο το στοιχείο που για αδιευκρίνιστους λόγους, σε κάνει να νιώθεις απέχθεια με μερικούς ανθρώπους και μάλιστα, χωρίς προηγουμένως να έχει αναπτυχθεί μεταξύ σας κάποια σχέση; Μια εύκολη αστρολογικής προσέγγισης απάντηση, είναι ότι δεν ταιριάζει η συναστρία σας και γι αυτό δεν κουμπώνετε σα χαρακτήρες. Όμως σίγουρα υπάρχουν αστρολογικοί συνδυασμοί, που δύσκολα ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ποια είναι τα δύσκολα ζωδιακά ταιριάσματα;

Πάμε να το δούμε ζωδιακά και ας προσπαθήσουμε να το συγκρίνουμε και με τον ωροσκόπο σου εφόσον τον γνωρίζεις.

Κριός

Ο δυναμισμός και η ευθύτητα ενός Κριού, είναι δύσκολο να ταιριάξει με την πραότητα ενός Ταύρου ή με την εσωστρέφεια ενός Σκορπιού. Στην πρώτη περίπτωση αν γοητευτεί ένας Κριός με έναν Ταύρο, θα είναι για τη σταθερότητα του χαρακτήρα του που λείπει από τον ίδιο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εκείνη του Σκορπιού, θα κολλήσουν μεταξύ τους περισσότερο λόγω ισχυρής σεξουαλικής έλξης. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις, είναι αμφίβολη η διάρκεια της σχέσης τους.

Ταύρος

Ουδείς δεν μπορεί να του αμφισβητήσει την ικανότητα που έχει να χτίζει σπουδαία πράγματα ένας Ταύρος, αρκεί να πατάει πάντοτε σε σταθερό και προϋπολογισμένο έδαφος. Με έναν Κριό που σύνθημά του είναι το «πάμε και όπου βγει» δύσκολα θα ρίσκαρε τη ζωή του μαζί του σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το ίδιο και με έναν άνθρωπο που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, αφού είναι ικανός να αλλάζει τη μία γνώμη πίσω από την άλλη. Και εδώ μια σχέση θα είχε αμφίβολη κατάληξη.

Δίδυμοι

Ένας τόσο δραστήριος, κοινωνικός, αεικίνητος και πολυμήχανος χαρακτήρας σαν το Δίδυμο, δύσκολα θα μπορούσε να συγχρωτιστεί με έναν Ταύρο που θέλει στη ζωή του να υπάρχει μια σειρά, ψάχνει συνεχώς για τη βολή του και δεν εκτιμά τίποτε περισσότερο από την ησυχία του. Το ίδιο θα ένιωθε και για έναν Σκορπιό, που εάν τα βρίσκανε θα ήτανε για λίγο, έτσι για την εμπειρία αφού μαζί του θα ζούσε ακραίο ερωτισμό. Δε θα άντεχε όμως τη ζήλια και τη κτητικότητά του.

Καρκίνος

Ναι μπορεί ένας Δίδυμος να χαρακτηριζόταν από έναν Καρκίνο σαν το γελαστό και ανέφελο παιδί που το να συμπορευόντουσαν θα ήταν πραγματικά πιο ανέφελο και μπορετό, ένας Καρκίνος όμως στην προσωπική του ζωή, ψάχνει από τη φύση του να βρει, τόσο τη σταθερότητα, όσο και τη συναισθηματική πληρότητα. Δύσκολη επίσης θα ήταν και η σχέση του με έναν Τοξότη, αφού ως αλέγκρο του ζωδιακού, δεν αντέχει να είναι κλεισμένος σε ένα σπίτι να κάνει το νοικοκυρόπαιδο.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

Λέων

Είναι γεννημένος να περνάει ωραία, να διασκεδάζει με την ψυχή του, να ξοδεύει ασύστολα και να είναι έξω καρδιά. Το να κάθεται μαζεμένος μέσα σε ένα σπίτι με έναν Καρκίνο παραδοσιακό, που κάθε τι νεωτερικό πάει αντίθετα με τις πατροπαράδοτες αντιλήψεις του, μάλλον θα τον δυσκόλευε. Το ίδιο θα ένιωθε και με έναν συντηρητικό Αιγόκερω, που όλα τα παίρνει τις μετρητοίς και θέτει συνεχώς, κανόνες και νόμους. Τους κανόνες άλλωστε της ζωής του, προτιμά να τους βάζει ο Λέων.

Παρθένος

Ένας τόσο μετρημένος και γήινος χαρακτήρας του ζωδιακού σαν τον Παρθένο, πόσο να αντέχει να ακούει τις πομπώδεις αντιλήψεις ενός Λέοντα και το θεαθήναι  φέρσιμό του; Να υπάρχει κάπου και η σοβαρότητα θα έλεγε μεγαλοφώνως. Το ίδιο και με έναν Υδροχόο, που σίγουρα λατρεύει και το πνεύμα και το χιούμορ του αλλά με τις θεωρίες και τις ουτοπίες προκοπή δεν κάνεις.  Εξάλλου και στους δύο  χαρακτήρες, επικρατεί ένας ακραίος ναρκισσισμός που αποστρέφεται η Παρθένος.

Ζυγός

Αποζητά τις συναισθηματικές του ισορροπίες και ψάχνει συνεχώς την αρμονία στην προσωπική του ζωή. Το να τα έβρισκε όμως με έναν τόσο «ισοπεδωτικά» γήινο χαρακτήρα σαν αυτόν ενός Παρθένου, μάλλον θα του χάλαγε το ρομάντζο. Άλλωστε και η κριτική θα πρέπει να έχει κάποια όρια. Η αναποφάσιστη φύση του χαρακτήρα του, πιθανόν να τον δυσκόλευε να τα βρει με έναν Ιχθύ, ο οποίος όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλίες αλλά αφήνει  πολλά να τρέχουν στην τύχη τους.

Σκορπιός

Πίστη, σεβασμό και σταθερότητα, είναι τα σπουδαιότερα για έναν Σκορπιό συστατικά που δημιουργούν τα θεμέλια μια σχέσης, για να μπορεί να έχει μια σημαντική διάρκεια στο χρόνο. Εάν χαθούν αυτά, τότε λόγω συναισθηματικής ευαισθησίας, χάνει την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο του και γίνεται καταπιεστικός και χειριστικός. Αυτοί είναι και οι λόγοι που δύσκολα θα ταιριάζει με έναν Ζυγό ή έναν Κριό, που γενικά τους αρέσει να φλερτάρουν και να παίζει γενικά το μάτι τους.

Τοξότης

Αν υπάρχει ένας ζωδιακός χαρακτήρας που εκτιμά όσο κανείς άλλος την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, αυτός είναι εμπράκτως σίγουρα ένας Τοξότης. Εξάλλου τα κουμάντα της ζωής του τα κάνει ο ίδιος και αλίμονο σε όποιον προσπαθήσει να τον χειραγωγήσει. Έτσι λοιπόν σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να συνυπάρχει με έναν κτητικό Σκορπιό, που θέλει από τη φύση του να έχει τον έλεγχο μιας σχέσης. Βαρετή θα έβρισκε τη ζωή του και με 1 Ταύρο που δεν αλλάζει μοτίβο.

Αιγόκερως

Σα χαρακτήρας που έχει τον τρόπο να διακρίνει τα προσόντα των ανθρώπων που συναναστρέφεται μπορεί να θαυμάζει το ανοικτό πνεύμα ενός Τοξότη ενώ δεν είναι σπάνιο να βασιστεί στην καλλιεργημένη σκέψη του. Το να συμβιώνει όμως μαζί του στα πλαίσια μιας «ανοιχτής» σε όλα τα ενδεχόμενα αισθηματικής σχέσης, αυτό τον αποθαρρύνει, ενώ το ίδιο θα αισθανόταν και με έναν Δίδυμο, που δηλώνει πολλά, μα στην πραγματικότητα πράττει πολύ λιγότερα από όσα υποστηρίζει.

Υδροχόος

Ένα πνεύμα τόσο ανήσυχο, ψαγμένο, συχνά βαθιά φιλοσοφημένο και ανοιχτό σε κάθε απίθανο ενδεχόμενο, θα δυσκολευόταν πολύ να συνυπάρξει με έναν καθηλωτικά γήινο χαρακτήρα σαν του Αιγόκερου, που σπάνια αφήνεται στο να ονειρευτεί, έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον που βρήκε. Κατά τον ίδιο τρόπο αντιδρά και με την προοπτική να τα βρει με έναν χαρακτήρα σαν του Καρκίνου, που δύσκολα μπορεί να  ξεφεύγει από παραδοσιακά συντηρητικές αξίες που διδάχτηκε.

Ιχθύς

Ναι είναι υπέροχο να φαντάζεται κανείς κόσμους μακρινούς σε παράλληλα σύμπαντα, σαν αυτά που ψάχνεται ο πνευματώδης Υδροχόος, όμως δεν χρειάζονται ούτε επιστημονικές αποδείξεις για να στοιχειοθετηθούν, ούτε μετρήσιμες εγγυήσεις που πάσχουν από ρομαντισμό και φαντασία. Και επειδή το απλό είναι και το ωραιότερο, ο απαιτητικός σε υλικά αγαθά και καλοπέραση Λέοντας, του είναι σχεδόν αδιάφορος, αφού την ουσία της ζωής και τις αξίες της δεν μπορείς να τις αγοράσεις.