Quantcast
Ανάδρομος Ερμής 2022: Πότε και πως θα σε επηρεάσει; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ανάδρομος Ερμής 2022: Πότε και πως θα σε επηρεάσει; Από την Μελίνα Φώφη.

Ανάδρομος Ερμής 2022: Πότε και πως θα σε επηρεάσει;

Μάθε ποια διαστήματα θα είναι φαινομενικά ανάδρομος ο Ερμής το 2022 και κανόνισε την πορεία σου.

Τι θα σου συμβεί και πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή αυτή τη χρονιά;

«Μωρό μου, δε φταίω εγώ που άργησα στο ραντεβού μας, φταίει ο ανάδρομος Ερμής γιατί στους δρόμους γινότανε της καθυστέρησης το σύστριγκλο».

«Παρήγγειλα κι εγώ μες στον ανάδρομο, από το διαδίκτυο μια βιβλιοθήκη και μέχρι στιγμής μου έχουν έρθει η αριστερή της πλευρά και το πάνω ράφι. Λες να την κάνω άρπα»;

Αυτές και μύριες άλλες δικαιολογίες έχουν ακουστεί κατά καιρούς ότι συμβαίνουν, τις περιόδους όπου ο πλανήτης Ερμής, δίνει την ψευδαίσθηση πως είναι φαινομενικά ανάδρομος. Κι αυτό γιατί παρατηρώντας την πορεία του από τη γη, κάτι ξαφνικά τον πιάνει και φαίνεται πως γυρνάει προς τα πίσω.

Αστρονομικά δεν τον πιάνει τίποτε, ούτε αυτόν ούτε άλλους φαινομενικά ανάδρομους πλανήτες. Αντίθετα, είναι σαν να βρίσκουμε μια καλή δικαιολογία, για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές της καθημερινότητάς μας, τα ελαττωματικά είδη που αγοράζουμε, τα εισιτήρια που χάνουμε, τι κουκουρούκου συνεννοήσεις μας με τους άλλους και άλλα πολλά.

Όλα αυτά η αστρολογία, τα έχει ψάξει αιώνες πιο πριν.

Κι αν θέλεις να το παίξεις και πιο ψαγμένος αστρολογικά, πετάς εκεί ένας «ανάδρομος Ερμής» και κατακτάς το ενδιαφέρον των ακροατών σου. Παίζει μάλιστα να είναι και ο πιο διαδεδομένος αστρολογικός όρος.

Λοιπόν άκου τι κάνεις και τι δεν κάνεις σε περιόδους που αναδρομεί.

Μερικά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις:

✦ Δες το σαν ευκαιρία να ξανά σκεφτείς μερικά θέματα, που επειδή το προηγούμενο διάστημα έτρεχες και δεν έφτανες, δεν είχες το χρόνο.

✦ Άκου περισσότερο, παρά μίλα και ψάξε σε βάθος τις πληροφορίες που δέχεσαι, πριν να πάρεις τις σημαντικές σου αποφάσεις.

✦ Το «κάθε εμπόδιο σε καλό», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στις περιόδους του φαινομενικά ανάδρομου Ερμή, γιατί παρακάτω καταλαβαίνεις το τι γλίτωσες.

✦ Μαθαίνεις για γεγονότα που μπορεί να συμβαίναν και ερήμην σου, έτσι για να καταλάβεις τι σημαίνει το «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν».

✦ Ναι γουστάρεις να πάρεις εκείνο το μπάνικο το κινητό που ψήνει και καφέ και βάζει μπρος, ακόμα και την ηλεκτρική τη σόμπας της γιαγιάς σου από μακριά αλλά με ανάδρομο δεν αγοράζουμε τεχνολογία, γιατί συνήθως βγαίνει ελαττωματική.

✦ Άσε που κάτι παλιές μεν, μα ξεχασμένες όχι αγάπες, σε θυμούνται κι έρχονται εκ νέου στη ζωή σου.

Μερικά παραδείγματάκια που προσέχεις, ή αποφεύγεις να κάνεις:

✦ Μη φεύγεις τελευταία στιγμή από το σπίτι σου να πας στη δουλειά, ή, στο ραντεβού σου. Όλα τα ζαβά, τότε θα συμβούν.

✦ Να ρυθμίσεις το διακόπτη της ανυπομονησίας σου σε πιο χαμηλά επίπεδα, ειδικά εάν περιμένεις μια απάντηση σε κάτι σημαντικό, γιατί θα αργήσει να ανταποκριθεί.

✦ Έχε υπόψιν σου αν ταξιδεύεις, ότι μπορεί να έχεις κάνει λάθος τη μέρα, την ώρα και το δρομολόγιο, του τρένου. Άσε που μπορεί να ταξιδεύεις με πλοίο αλλά ένα μυαλό είναι αυτό.

 Πρόσεχε που στέλνεις τα πικάντικα μηνυματάκια σου, γιατί μπορεί να πέσουν στα διαβαστερά τα μάτια ανθρώπου που δε θα ‘πρεπε και μετά δε θα σε ξεπλένει, ούτε ο Νιαγάρας.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

Βέβαια το να γεννήθηκες σε περίοδο ανάδρομου Ερμή, μια χαρά θα σου κάθονται τα πράγματα τυχερούλικο, όταν οι άλλοι άδικα θα τρέχουν και δε θα φτάνουν.

Αυτά και άλλα πολλά. Πάμε να δούμε λοιπόν, πότε ο Ερμής θα βρίσκεται στην ανάδρομη θέση το 2022, να έχεις κι εσύ το νου σου.

Πότε είναι ανάδρομος ο Ερμής το 2022;

➤ Από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου. Η πορεία αυτή θα διαρκέσει 20 μέρες. Θα αρχίσει να πηγαίνει ανάδρομα από την 15η μοίρα του Υδροχόου και πίσω και αφού τις μηδενίσει θα τσιμπήσει και 7 μοίρες από το 3ο 10ήμερο του Αιγόκερου. Θα κάνει μια στάση να ξαποστάσει στην 24η μοίρα του Αιγόκερου και μετά ξανά, προς τη δόξα θα τραβά.

Επηρεάζονται όλοι, μα περισσότερο οι Υδροχόοι και οι Λέοντες που έχουν γεννηθεί όλο το 1ο 10ήμερο και μέχρι τα μέσα του 2ου 10ημέρου του ζωδίου τους. Ακολουθούν οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες 7 ημέρες των ζωδίων τους.

➤ Από τις 10 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου. Η πορεία αυτή θα διαρκέσει 23 ημέρες. Θα αρχίσει να πηγαίνει φαινομενικά ανάδρομα από την 5η μοίρα των Διδύμων κι αφού διανύσει προς τα πίσω το ζώδιο αυτό θα περάσει στον Ταύρο (ευκαιρία να αράξω να ξεκουραστώ). Θα φτάσει στην 26η μοίρα του κι από κει αφού κάνει μια στάση για να ξαποστάσει, θα βρει ξανά τα ίσα του.

Επηρεάζονται όλοι αλλά περισσότερο οι Δίδυμοι και οι Τοξότες που έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε μοίρες των ζωδίων τους και οι Ταύροι με τους Σκορπιούς, που έτυχε να γεννηθούν τις τελευταίες 4 ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους.

➤ Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα είναι η τρίτη φορά που φαινομενικά θα αναδρομήσει ο Ερμής. Η πορεία του θα διαρκέσει 23 ημέρες. Θα αρχίσει να πηγαίνει ανάδρομα από την 9η περίπου μοίρα του Ζυγού και αφού στις 23 του Σεπτέμβρη, βρεθεί αγκαλιά με τον Ήλιο του (έχε το στο νου σου αυτό), θα μπει για λίγο στην Παρθένο, όπου θα φτάσει, ως και την 24η μοίρα της. Μετά ισιώνει κανονικά, μην το ‘χεις έννοια.

Επηρεάζονται όλοι, μα περισσότερο αρχικά οι Ζυγοί και οι Κριοί του 1ου 10ημέρου και λίγο αργότερα οι Παρθένοι με τους Ιχθύς, που έτυχε να έχουν γεννηθεί τις τελευταίες 7 μέρες ή μοίρες του ζωδίου τους.

 Από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου του 2023, μη και μας μπει νορμάλ ο νέος χρόνος του 2023 και κακομαθαίνουμε κατάλαβες; Η πορεία του αυτή θα διαρκέσει 21 ημέρες. Ξεκινά από την 24η περίπου μοίρα του Αιγόκερου και αφού διανύσει το ζώδιο προς τα πίσω, φτάνοντας στις 18 Ιανουαρίου την 8η μοίρα του, γυρνά πάλι ορθόδρομα.

Επηρεάζονται όλοι, μα περισσότερο οι Αιγόκεροι με τους Καρκίνους. Αρχικά όσοι έχουν γεννηθεί στο πρώτο μισό του 3ου 10ημέρου και η επιρροή αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Έπειτα θα επηρεαστούν όσοι έχουν γεννηθεί στο 2ο 10ήμερο, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και τέλος όσοι έχουν γεννηθεί τις 2 τελευταίες ημέρες του 1ου 10ημέρου των παραπάνω ζωδίων, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, αφού μετά ορθοδρομεί.

problepsi-me-1-euro