Quantcast
Η αναδρομή Αφροδίτη στον Αιγόκερω ως τις 29 Ιανουαρίου 2022. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω στις 19 Δεκεμβρίου 2021, από την Μελίνα Φώφη.

Η αναδρομή Αφροδίτη στον Αιγόκερω ως τις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η Αφροδίτη ανήκει στους πιο δημοφιλείς πλανήτες του ζωδιακού σε σχέση με τον Κρόνο για παράδειγμα, που για να δεις τα αποτελέσματά του, θα πρέπει να ιδρώσεις τη φανέλα όπως λέμε. Ως προσωπικός δείκτης στο ωροσκόπιό μας, δείχνει το κατά πόσο μπορούμε να γευτούμε τα καλύτερα κομμάτια της ζωής. Δείχνει τον τρόπο που δινόμαστε και διαθέτουμε την ψυχή το κορμί και το μυαλό μας.

 Παράλληλα έχει σχέση με το χρήμα και την καλοπέραση, την αισθητική, την αρμονία, την εξωτερική εμφάνιση ανάλογα με την ποιότητα του ζωδίου που ανήκει. Δείχνει τον τρόπο που ερωτευόμαστε, τους ανθρώπους που προσελκύουμε, την εικόνα που προβάλουμε. Είναι δείκτης υγείας και μάλιστα της ψυχικής υγείας πιο συγκεκριμένα, αν και αυτό έχει να κάνει με τις όψεις και τους συσχετισμούς που θα κάνει στο εκάστοτε ωροσκόπιο, κυρίως με τους πιο βαριούς πλανήτες, ή τη θέση της στα ζώδια.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2021 η Αφροδίτη μπήκε στο ζώδιο του Αιγόκερου και θα παραμείνει εκεί, μέχρι τις 5 Μαρτίου. Από τη θέση αυτή, η Αφροδίτη δεν εκφράζεται τόσο ανέμελα, διότι φιλοξενείται σε ένα περιβάλλον με «κρόνια» χαρακτηριστικά. Επενδύει τόσο σε χρήμα όσο και σε συναίσθημα.

Από τις 19 Δεκεμβρίου του 2021 και μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2022, θα βρίσκεται σε φάση μιας φαινομενικά ανάδρομης πορείας στο ίδιο ζώδιο, επηρεάζοντας πρωτίστως τους παρορμητικούς. Τον Αιγόκερω και τον Καρκίνο, τον Κριό και το Ζυγό αλλά και τον Ταύρο αφού τυχαίνει η Αφροδίτη να είναι δική του κυβερνήτης. Στην ίδια ιδιαίτερη επιρροή, ανήκετε κι εσείς που τυχαίνει να έχετε στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας, κάποιο σημαντικό πλανήτη ή δείκτη στα παραπάνω ζώδια, ή στους αντίστοιχους οίκους τον ωροσκοπίου σας.

Όλοι πάντως λίγο ως πολύ, θα αναζητήσουμε από τις σημαντικές μας σχέσεις , το αίσθημα τις συναισθηματικής ασφάλειας αλλά και της υλικής, που είναι πραγματικά ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Βέβαια με την ίδια προδιάθεση, κάποιοι από μας θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη θέση τους, θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη των φιλοδοξιών τους, προχωρώντας μάλιστα στις ανάλογες επαφές και συμμαχίες, προκειμένου να αναρριχηθούν ιεραρχικά.

Άρα με την φαινομενικά ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα αρχίσουν να επανεξετάζονται οι σημαντικές για τη ζωή μας σχέσεις και εδώ μιλάμε τόσο για τις αισθηματικές όσο και για εκείνες τις σχέσεις συνεργασίας. Έτσι κάποιες από αυτές θα αναθεωρηθούν, γιατί χρειάζεται να επανεξεταστεί η αξία τους. Εάν όντως τραβώντας γραμμή τελικά κερδίζουμε σε συναισθηματικό ή σε υλικό επίπεδο, ή δεν έχουν αντιστοίχιση στις προσδοκίες μας. Κάποιες παλιές αγάπες την περίοδο που εξετάζουμε, θα αναβιώσουν εκ νέου τα μεγάλα τους αισθήματα. Κάποιοι δεσμοί που απέδειξαν ότι άντεξαν στα δύσκολα, τότε ήρθε η στιγμή, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω και να γίνουν πιο επίσημες. Τέλος θα υπάρξουν κι εκείνες οι σχέσεις που μπορεί να ρίξουν τίτλους τέλους, γιατί πολύ απλά έκαναν τον κύκλο τους.

Στην φαινομενικά ανάδρομη πορεία της θα συναντήσει τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Αιγόκερω. Το διάστημα αυτό θα υπερχειλίσουν οι ενδόμυχοι πόθοι, θα γεννηθούν σχέσεις με εκρηκτικά συναισθήματα, ή, θα αναβιώσουν κρυφές και μοιραίες αγάπες, που ως φαίνεται δεν έληξαν ποτέ. Σε μια άλλη περίπτωση, το χρήμα θα διακινηθεί όχι απαραίτητα από την έννομη οδό, ενώ θα είναι απαγορευτικά, πάσης φύσεως ρίσκα σε συναισθηματικό ή σε υλικό επίπεδο.

Πως η αναδρομή Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα επηρεάζει τα 12 ζώδια;

ΚΡΙΟΣ

Σίγουρα δεν αντέχετε τους περιορισμούς και η φαινομενικά ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, σε πολλές των περιπτώσεων θα σας βγάλει απ’ τα ρούχα σας. Έχετε στερηθεί αρκετά πράγματα και για πολύ καιρό, σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο και για κάθε μία υποχώρηση που σας ζητούν συνθήκες, άνθρωποι και καταστάσεις, θα νιώθετε πως αγγίζουν επικίνδυνα τα προσωπικά σας όρια. Ειδικά στον τομέα της επαγγελματικής σας εξέλιξης. Ως ένα από τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, την ενέργεια της φαινομενικά ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω θα τη νιώσετε στο πετσί σας και είναι σχήμα θεωρητικό να σας προτρέπουν να σκεφτείτε με σύνεση και μετρημένα. Επιβάλλεται όμως για να μην υπάρξουν οριστικές ρήξεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ως πλανήτης που κυβερνά το δικό σας ζώδιο η Αφροδίτη, από τη θέση της αυτή στον Αιγόκερω και με την φαινομενικά ανάδρομη πορεία της, θα σας βάλει στη διαδικασία να επανεξετάσετε σχέσεις και επαφές με ανθρώπους που ζουν πχ στο εξωτερικό. Να σκεφτείτε την οικονομική προοπτική που σας ανοίγεται, εάν εργαστείτε για λογαριασμό μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας. Δεν αποκλείεται επίσης, να επανεξετάσετε μια πρώην σχέση, μια παλιά σας αγάπη και να σκεφτείτε τους τρόπους που θα την προσεγγίσετε εκ νέου. Να έχετε μια τυχαία συνάντηση, με έναν άνθρωπο που κάποτε μπορεί να ήσασταν μόνο φίλοι ή συνεργάτες και να δείτε να αλλάζει σε κάτι πιο φλογερό η σχέση σας. Ή να επανέλθουν θέματα νομικής φύσεως.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από τον Αιγόκερω, δείχνει τον 8ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, που μιλά για κρυφές σχέσεις, σχέσεις που διέπονται από έντονη σεξουαλικότητα, ωφελιμιστικές σχέσεις που μιλούν για χρήμα, ή άλλα συμφέροντα. Για την τάση που θα έχετε να ψάχνετε σε μεριές που κανονικά δε θα έπρεπε αλλά και για θέματα που θα ανακαλύψετε και που μέχρι σήμερα σας τα κρατούσαν μυστικά. Στη θετική της έκφραση μιλά για γνωριμίες της μιας βραδιάς που μένουν αξέχαστες. Για ευκαιρίες να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που δεν τολμούσατε να φανταστείτε, ή να παραδεχτείτε ότι έχετε. Τέλος δείξτε παραπάνω προσοχή στα έξοδα που θα κάνετε με τις κάρτες σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν δε θα κουνάτε εσείς το δάχτυλο στους δικούς σας άλλους, θα διαπιστώνετε πως το κάνουν εκείνοι σε σας. Το διάστημα αυτό θα αποζητάτε την ουσία στις σχέσεις σας, ενώ οι άνθρωποι που σχετίζεστε θα επιμένουν να παραμένουν παραπάνω στους τύπους. Θα νιώθετε την ανάγκη να μιλήσετε και να μοιραστείτε με τον άνθρωπό σας τις αλήθειες σας, σε μια εποχή που η εσωστρέφεια δεν επιτρέπει τα συναισθηματικά ανοίγματα. Σε μια εποχή όπου το συναίσθημα αν και παρορμητικό, θα πνίγεται σε μια λογική που μιλά, μονάχα με τα «πρέπει» και τα «γιατί έτσι έχουν τα πράγματα». Πάντως εκ των συνθηκών θα επανεξετάσετε τις σημαντικές για τη ζωή σας σχέσεις, ιδίως τις συντροφικές, ενώ το παρελθόν ίσως χτυπήσει ξανά την πόρτα της καρδιάς σας.

ΛΕΩΝ

Η φαινομενικά ανάδρομη Αφροδίτη δείχνει τον εργασιακό σας χώρο. Φαίνεται ότι κάποια σχέση συναδελφική ή συνεργατική, θα αποκτήσει μια πιο συναισθηματική χροιά. Αιτίες και λόγοι, όχι απαραίτητα εργασιακοί, ένα σοβαρό γεγονός, μια υποχρεωτική αλλαγή ή κάτι ανάλογο, ίσως βρεθείτε να το αντιμετωπίσετε από κοινού με έναν άνθρωπο που εργάζεστε, συνεργάζεστε ή δραστηριοποιείστε μαζί και αυτό να γίνει η αφορμή να έρθετε πιο κοντά. Ως προς τα χρήματα, η φάση αυτή μιλάει για καθυστερήσεις στις απολαβές σας, ακόμα και αν σας τις οφείλουν από καιρό, ή περιμένατε να τις λάβετε με το κλείσιμο του έτους. Εάν μάλιστα εδώ και καιρό σκεφτόσασταν να εργαστείτε μόνο για τον εαυτό σας, μάλλον ήρθε η στιγμή να το κάνετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε έναν από τους πιο εμπνευστικούς οίκους θα διελαύνει η Αφροδίτη ανάδρομα για σας. Αυτόν του φτερωτού θεού, της χαράς, των παιδιών και της δημιουργίας. Μην εκπλαγείτε εάν δείτε εκείνο το πλάσμα από το παρελθόν, που πάντοτε νοσταλγούσατε τις στιγμές που ζήσατε μαζί, να χτυπάει τώρα την πόρτα της καρδιάς σας. Κι αν προσπαθούσατε εδώ και καιρό να αποκτήσετε ένα παιδάκι, τώρα μπορεί να γίνει, χωρίς ειδικές προσπάθειες. Ένας στόχος ή ένα δημιουργικό σας σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή. Θα δείτε φίλους και πρόσωπα αγαπημένα που έχετε να συναντήσετε ή να μάθετε νέα τους καιρό. Παράλληλα θα σκεφτείτε στο τι τελικά αξίζει να σπαταλάτε φαιά ουσία και τι όχι, ώστε πλέον να σταματήσετε να ασχολείστε.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Μπορεί αλλιώς να είχατε προγραμματίσει το διάστημα αυτό. Να χαρείτε περισσότερο με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, να βγείτε, να ξοδέψετε να νιώσετε πιο χαλαροί, ύστερα από ένα αρκετά πιεστικό και στερημένο διάστημα. Να βρείτε περισσότερο χρόνο, ώστε να ασχοληθείτε με το σπίτι και την οικογένειά σας. Όμως δε θα σας δοθεί η οικονομική κυρίως ευχέρεια που θα επιθυμούσατε, για να μπορέσετε να κινηθείτε πιο άνετα, ώστε να κάνετε όλα αυτά που πιθανόν να προγραμματίζατε εδώ και καιρό. Όλα θα δηλώνουν πως οι καιροί είναι δύσκολοι και οι περιορισμοί θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Άρα θα χρειαστεί να φερθείτε προνοητικά κρατώντας ένα μέτρο, στον τρόπο που δίνετε ή και «δίνεστε» γενικότερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Λογικά θα πρέπει να έχετε συνηθίσει τις εκπλήξεις που συμβαίνουν αρκετό καιρό τώρα στη ζωή σας. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται να γνωρίσετε ένα πρόσωπο, μέσα από μια φιλική συντροφιά, μέσα από μια εκδρομή ή έναν κοντινό προορισμό και η σχέση αυτή από το πουθενά, να αναπτυχθεί και να πάρει διαστάσεις απύθμενου πάθους. Δεν αποκλείεται αυτό, εάν ήδη σας έχει συμβεί και ατόνησε, τώρα να βρεθούν οι αιτίες να αναζωπυρωθεί, ακόμα και αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι είχε λήξει. Άλλωστε οι τυχαίες ή οι εσκεμμένες συναντήσεις και επαφές με πρώην αγάπες, θα παίξουν πολύ δυνατά κι εσείς είστε από εκείνους που θα τις προκαλέσετε με επιτυχία. Από τη θέση αυτή της Αφροδίτης, ούτως ή άλλως ισχύει η φράση, «ποτέ μη λες ποτέ».

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γεμάτοι πόθους να περάσετε ωραία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, να φλερτάρετε, να βγείτε και να μην κρατήσετε κανένα τύπο και κανένα μέτρο, να χαρείτε να διασκεδάσετε, να ξεφύγετε από όλα όσα βαυκαλίζουν το μυαλό σας σε επίπεδο καθημερινότητας, θα νιώθετε εντονότερα σαν επιθυμία το διάστημα που εξετάζουμε. Όμως φίλοι μου δε θα βγαίνουν τα κουκιά. Δε θα έχετε χρήματα για να πείτε πως θα τα ξοδέψετε και μετά δε θα σας λείψουν. Οι καιροί θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολοι και αβέβαιοι και οι ανέμελες παρορμήσεις, δεν επιτρέπονται. Σε μια άλλη έκδοση της πορείας αυτής, πιθανόν να μείνετε σε μια σχέση για καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους, ή να επιδιώξετε μια σχέση βασισμένη στα «λεφτά» αισθήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ακόμα κι εσείς οι άνθρωποι του μέτρου, πιθανόν το διάστημα που εξετάζουμε να νιώσετε τόσο καταπιεσμένοι, που ίσως να γράψετε όλους τους τύπους που χρόνια και με αυστηρότητα τηρείτε ή υπηρετείτε, στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Παλιά απωθημένα ανακαλούνται, ενώ θα εξοργίζεστε κάθε φορά που θα διαπιστώνετε, ότι ορισμένοι άνθρωποι που δεν το αξίζουν, ανεβαίνουν στην κοινωνική ή επαγγελματική κλίμακα, δίχως να καταβάλλουν ιδιαίτερο κόπο, ή προσπάθεια, σε σχέση με σας. Το διάστημα αυτό, μπορεί ο παρορμητισμός να σας βλάψει. Μιλήστε στον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, για τα «θέλω» και τις επιθυμίες σας. Μιλήστε στο συνεργάτη σας για εκείνα που σας ενοχλούν. Μη κρατάτε μέσα σας τοξικές λέξεις που θέλουν να εκφραστούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όλο και πιο συχνά, θα νιώθετε την ανάγκη να τα πείτε έξω από τα δόντια κι ότι γίνει, με τους ανθρώπους που επηρεάζουν συναισθηματικά κυρίως τη ζωή σας. Να μιλήσετε με εκείνο το πλάσμα, που ακόμα υπάρχει στο μυαλό σας και ας μην είστε πια μαζί. Να τολμήσετε να πείτε το πολυπόθητο «ναι» σε μια αγάπη που διέπετε από τους νόμους της καρδιάς και ας μη γίνεται κοινωνικά αποδεκτή. Κάποιοι από εσάς, θα βιώσετε το απόλυτο πάθος, μέσα από μία σχέση κρυφή ή μυστική. Την αδρεναλίνη που δίνει η αίσθηση, του «κάνω κάτι κάτω από τη μύτη σας τόσο συναρπαστικό κι εσείς δεν το παίρνετε είδηση». Βέβαια ανεκπλήρωτες αγάπες και αισθήματα θα ανακληθούν και ίσως να νιώθετε γι αυτό μια μεγαλύτερη θλίψη κάποιες φορές.

ΙΧΘΥΣ

Με την φαινομενικά ανάδρομη Αφροδίτη στον 11ο οίκο σας, θα αναθεωρήσετε κάποιες φιλίες που έχετε με ανθρώπους ομοϊδεάτες σας, που δουλεύετε ή παλεύετε πάνω σε έναν κοινό σκοπό και που μάλλον, θα ανακαλύψετε ότι δεν υπήρξαν το ίδιο ειλικρινείς, όσο φανήκατε εσείς απέναντί τους. Στο ίδιο διάστημα, δεν αποκλείεται να αποχωρήσετε από μία ομάδα που μέχρι σήμερα πιστεύατε στο έργο της αλλά πιθανόν να ανακαλύψετε ότι τα συμφέροντα κάποιων εξυπηρετούσε το έργο αυτό. Σε μια άλλη περίπτωση, μπορεί να επενδύσατε εσείς στην ανάπτυξη μιας ομάδα, υλικά και πρακτικά και να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται να πάρετε πίσω, ούτε τα μισά από όσα έχετε δώσει. Γενικά μια απογοήτευση από τον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο ίσως να πάρετε.