Quantcast
Τι μπορεί να οδηγήσει ένα ζώδιο στην απιστία; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Τι μπορεί να οδηγήσει ένα ζώδιο στην απιστία; Από την Μελίνα Φώφη.

Τι μπορεί να οδηγήσει ένα ζώδιο στην απιστία;

Η απιστία δεν είναι γένος μόνο αρσενικού ή θηλυκού και αν μιλάμε για αισθηματική απιστία μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Μπορεί επί παραδείγματι ο πόθος και το πάθος να τελείωσε, χωρίς να αναπληρωθούν από την αγάπη, το νοιάξιμο, ή την ανάγκη για συντροφικότητα. Μπορεί ο εκάστοτε χαρακτήρας να ψάχνει συνεχώς την επιβεβαίωση και σε άλλα μάτια πλην του συντρόφου του. Σε κάποια άλλη πιθανή περίπτωση ίσως η σχέση να έκλεισε από καιρό τον κύκλο της και να αναζητήθηκε η αισθηματική ικανοποίηση σε μια στιγμή φυσιολογικής αδυναμίας. Το σίγουρο είναι ότι άλλα ζητά η καρδιά κι άλλα συχνά η λογική, μιας και ο φτερωτός θεός, δεν καταλαβαίνει από συμβάσεις και συμβόλαια.

Από αστρολογικής άποψης ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας είναι ξεχωριστός και άρα δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίζουμε έτσι απλά, χωρίς να αναλυθεί. Όμως υπάρχουν κάποια γενικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία ακόμα και ζώδια, που δε φημίζονται ότι «ξενοκοιτούν», ενώ άλλα που θεωρητικά έχουν μια τάση να «μπλέκονται» με διερχόμενους πειρασμούς, μπορεί να τα δεις τελικά, απολύτως προσηλωμένα στο ταίρι τους.

Πότε όμως τα ζώδια απιστούν;

ΚΡΙΟΣ

Είναι πολύ ζηλιάρης για να χάσει από τα μάτια του το ταίρι του και γι αυτό δύσκολα θα ξεφύγει το βλέμμα του σε κάποιον διερχόμενο πειρασμό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει, ή να αισθανθεί ότι έχει δέσει όπως λέμε το γάιδαρό του, ή να λάβει την επιβεβαίωση από αλλού, αντί του συντρόφου του. Ένας άλλος σημαντικός λόγος θα ήταν, το κυνήγι της εμπειρίας που ο συγκεκριμένος ζωδιακός χαρακτήρας αν προκληθεί δε θα το αφήσει αναπάντητο. Μάλιστα δύσκολα θα καταφέρει λόγω συμπεριφοράς να το κρύψει απ' τους γύρω του ακόμα και απ' το συντροφάκι του.

ΤΑΥΡΟΣ

Πάρα πολύ σπάνια ένας τόσο σταθερός ζωδιακός χαρακτήρας θα κοιτάξει έξω από την αυλή της σχέσης του για να ανακαλύψει διερχόμενους πειρασμούς. Μπορεί να αρέσει και να το ξέρει αλλά ένας Ταύρος δε θα δοκίμαζε να ρισκάρει για μια εφήμερη αισθηματική περιπέτεια όσο και αν τον προκαλούσε, τη μόνιμη σχέση του. Βέβαια για όλα όπως συμβαίνει, έτσι κι εδώ, ο κανόνας επιβεβαιώνεται από τις εξαιρέσεις του και για να «ξενοκοιτάξει» ένας Ταύρος μπορεί να πει το ναι, εάν ο πειρασμός είναι περιποιητικός, τον κανακεύει και κάνει όλα τα γούστα του. Δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ την απιστία του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γιατί ένας Δίδυμος μπορεί να απιστήσει; Μα γιατί απλά είναι ένας Δίδυμος θα ήταν μια απλοϊκή απάντηση, αφού δεν αφήνει τίποτα να τον προσπεράσει χωρίς να το ανακαλύψει. Τρελαίνεται να γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και να παίρνει από αυτά καινούργιες εμπειρίες. Πόσο λοιπόν θα μπορούσε να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο. Η μεγάλη του περιέργεια από τη μια μεριά και η έφεσή του να είναι σε όλα μέσα, τον χρεώνουν σαν ένα από τους πιο άπιστους χαρακτήρες του ζωδιακού. Όμως μπορεί όλα να τα βλέπει σαν ένα παιχνίδι, ξέρει και να αγαπά και να αφιερώνεται εκεί που η καρδιά του είναι ταμένη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θεωρητικά ένας τόσο μαζεμένος χαρακτήρας δε χαλάει το «σπίτι» του για κανένα διερχόμενο πειρασμό, όσο και αν τον προκαλέσει. Αφοσιώνεται στο ταίρι του και δεν είναι λίγες οι φορές που τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες, τα βάζει σε δεύτερη μοίρα. Συναισθηματικά όσο ο άνθρωπος που είναι μαζί του τον γεμίζει, η αφοσίωσή του αυτή θα είναι σχεδόν δεδομένη. Εκεί που χαλάει η συνταγή, είναι όταν η σχέση έχει εντάσεις λεκτικές και μη, που τον πληγώνουν. Όταν ένας τέτοιος χαρακτήρας πληγωθεί δεν το ξεχνά σχεδόν ποτέ και τότε συχνά αναζητά, την αγάπη εκεί που του δίνεται.

ΛΕΩΝ

Μπορεί να αρέσει και να το ξέρει, μπορεί η αυλή του να αποτελείται από πλήθος θαυμαστών όλων των φύλων και των ηλικιών, ένας Λέοντας όμως είναι πιστός όπως λέμε στο στεφάνι του. Έχει μάτια μονάχα για το σύντροφό του, εφόσον από αυτόν, παίρνει και την επιβεβαίωση. Ένας Λέοντας επιδιώκει να έχει σταθερή αισθηματική ζωή. Για να έχει μάτια για αλλού, θα πρέπει να μην παίρνει την επιβεβαίωση, το κανάκεμα και το έμπρακτο ενδιαφέρον από το συντροφάκι του. Τότε θα στραφεί από ένστικτο στον πρώτο άνθρωπο που θα του μιλήσει για σταθερότητα και ότι δε βλέπει επιπόλαια μια σχέση μαζί του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεν είναι από τους χαρακτήρες που θα κοιτάξουν εύκολα έξω από το παράθυρο της σχέσης τους. Ούτε και βρίσκουν λόγους για να επιβεβαιωθούν μέσω των διερχόμενων πειρασμών. Όπως σε όλα έτσι και στην προσωπική τους ζωή, επιζητούν τη σταθερότητα και το να νιώθουν κατά κάποιο τρόπο, συναισθηματικά «τακτοποιημένοι». Επιπλέον δε θα ήθελαν η αισθηματική τους ζωή, να γίνει θέμα απιστίας για κανένα λόγο σε κοινωνικό επίπεδο. Τη συνδέουν συχνά με την αξιοπρέπειά τους. Για να απιστήσουν, θα πρέπει η ήδη υπάρχουσα σχέση τους να έχει λήξει από καιρό και να ψάχνουν για αντικατάσταση.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΖΥΓΟΣ

Αστρολογικά ορισμένοι τον θεωρούν ως «τροβαδούρο της αγάπης», τον ζωδιακό αυτό χαρακτήρα. Είναι απίστευτος στο φλερτ και στη σαγήνη και του αρέσει να υπάρχουν στην αυλή του πλήθος θαυμαστών σε μία ιδιάζουσα αναμονή. Μάλιστα ανήκει στους πλέον ασταθείς τύπους του ζωδιακού, που τείνουν να ψάχνουν την επιβεβαίωση, ακόμα και μέσα απ' τα μάτια των πρώην εραστών, ή ερωμένων τους. Δε θα μιλήσει ποτέ για τα δικά του «θέλω» και τις επιθυμίες του, με την προσδοκία να τα μαντέψει ο σύντροφός του. Αυτό είναι κάτι που με τον καιρό φέρνει απόσταση, ρίξεις και λόγους απιστίας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Συναισθηματικά δίνει και δίνεται χωρίς μέτρο. Αναζητά στη σχέση του το αέναο πάθος και τον ασίγαστο πόθο για να νιώθει ζωντανός. Αφιερώνεται στον άνθρωπο που τον συντροφεύει και ξέρει να πει το σ αγαπώ, χωρίς φόβο και συστολή. Όλα τα παραπάνω επιθυμεί να τα γευτεί και από τη σχέση του. Θέλει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Θέλει να αισθάνεται το νοιάξιμο. Θέλει να συντηρείται η φλόγα. Όταν αυτά με τον καιρό παύσουν και μετατραπούν σε μια ατέρμονη φθοροποιό συνήθεια, τότε θα αναζητήσει αλλού και σχεδόν από ένστικτο να ξεδιψάσει τους ασίγαστους πόθους του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δε φημίζεται για την αφοσίωσή του σε έναν άνθρωπο, έναν μόνιμο σύντροφο όσο καλός κι αν είναι, εκτός και αν έχει να του «εξασφαλίσει» κάποια πράγματα. Είναι υπέρμαχος της ελευθερία και της ανεξαρτησίας, όχι μόνο της δικής του αλλά και κάθε άλλου ανθρώπου και το εννοεί. Δεν τον καλύπτουν λοιπόν συμβόλαια και συμβάσεις, γάμοι και αρραβώνες, αφού την ευτυχία τίποτα από όλα αυτά, δεν μπορεί να την εγγυηθεί. Του αρέσει να φλερτάρει, όχι γιατί αισθάνεται καμία ανάγκη επιβεβαίωσης αλλά γιατί γοητεύεται από το παιχνίδι αυτό. Μπορεί δε, μια χαρά να υπάρχει σε σχέσεις ανοιχτές ή ελεύθερες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του επιδιώκει να έχει ένα αψεγάδιαστο προφίλ γι αυτό και σε αισθηματικό επίπεδο θέλει η ζωή του να είναι «επίσημα τακτοποιημένη». Εξάλλου ο άνθρωπος που θα τον συντροφεύει, θα πρέπει κι αυτός να είναι ξεχωριστός στον τρόπο που κινείται ή δραστηριοποιείται. Έτσι καταφέρνει να συμπληρώνει επάξια την άψογη εικόνα του. Για να κατακτήσει κάποια πράγματα στη ζωή του ένας τέτοιος χαρακτήρας, έχει θυσιάσει πολλά από τον εαυτό του και τα «θέλω». Κάποιες φορές για να ξεφύγει από την τόση πίεση ή καταπίεση, προχωρά στη δημιουργία μιας «κρυφής» παράλληλης σχέσης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μέσα του κρύβει έναν νάρκισσο που τρελαίνεται να παίρνει την επιβεβαίωση σε όποιο χώρο ή κύκλο κι αν παρευρεθεί. Διαθέτει το πνεύμα να μπορεί να παίζει με τις εγκεφαλικές ταχύτητες του ανθρώπου που φλερτάρει και πολλές φορές επιδίδεται με επιμονή, στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Ξέρει να φλερτάρει «διαφορετικά» και να τραβά την προσοχή. Το κάνει μάλιστα ακόμα κι αν ανήκει σε μια μόνιμη σχέση. Αποζητά συνεχώς την επιβεβαίωση το κάνει όμως και γιατί  θέλει να πειραματιστεί. Όλα γίνονται για την εμπειρία, χωρίς βέβαια να δέχεται με ευκολία το ίδιο μονοπάτι να ακολουθεί κι ο σύντροφός του.

ΙΧΘΥΣ

Ξέρει να γεύεται τη μαγεία των αισθήσεων μέσα από μία σχέση. Ξέρει να κάνει τη φωλιά του να φαίνεται παραμυθένια, διαλέγοντας ήχους και αρώματα, που θα παρασύρουν το σύντροφό του σε ένα ταξίδι μαγικό. Μαζί του η σαγήνη και ο αισθησιασμός γίνεται τέχνη και οι εμπειρίες διαδέχονται αλλεπάλληλα ή μία την άλλη. Έτσι συχνά όχι εσκεμμένα, τυχαίνει αν του τραβούν την προσοχή και οι διάφοροι διερχόμενοι πειρασμοί που τον προκαλούν να απιστήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το κάνει αλλά ποτέ δεν παραδέχεται ότι το έπραξε. Του αρέσει να ψάχνει την ικανοποίηση κρυφά.