Quantcast
Πώς να ξεπεράσεις μία σχέση που έληξε με βάση το ζώδιο σου; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πώς να ξεπεράσεις μία σχέση που έληξε με βάση το ζώδιο σου; Από την Μέλινα Φώφη.

Πώς να ξεπεράσεις μία σχέση που έληξε με βάση το ζώδιο σου;

Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν πάντα μια εύκολα διαχειρίσιμη υπόθεση. Εάν βρίσκεσαι σε μια τέτοια δύσκολη φάση της ζωής σου, ένας τρόπος για να νιώσεις καλύτερα, είναι να αποστασιοποιηθείς και να αποφύγεις τα συναισθηματικά πισωγυρίσματα, να πάψεις τρέφεις φρούδες ελπίδες για έναν άνθρωπο που ήδη σε πλήγωσε.

Αυτό το άρθρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν οδηγός συναισθηματικής επιβίωσης που θα σε βοηθήσει να αποδεχτείς μια τέτοιου είδους κατάσταση, που δυστυχώς, όλοι μας λίγο ως πολύ την έχουμε βιώσει στη διάρκεια της ζωής μας.

Πως τα ζώδια μπορούν να ξεπεράσουν έναν χωρισμό;

Πάμε να δούμε πως μπορείς μια χαρά να ξεπεράσεις τον χωρισμό, δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου και ανάλογα με το ζωδιακό σου χαρακτήρα.

ΚΡΙΟΣ

Το μεγάλο σου ατού, είναι η αμεσότητα που καλλιεργείς στις σχέσεις σου ακόμα και τις προσωπικές. Έτσι λοιπόν θα νιώσεις καλύτερα εάν φιλικά αλλά κατάμουτρα, βρεις τον τρόπο να πεις τις αλήθειες σου, στο πρόσωπο που νιώθεις πως σε απέρριψε. Εάν πάλι εκείνο για λόγους ασφαλείας δοκίμασε εξ αποστάσεως να σου ζητήσει να το λήξετε, είτε γράφοντάς σου ένα μήνυμα, ένα e-mail, ή ένα σημείωμα, τότε μην επιμείνεις να του ζητάς ούτε εξηγήσεις, ούτε άλλη μια ευκαιρία. Ο χαρακτήρας του διέπεται από μία δειλία η οποία έρχεται εντελώς αντίθετα με το δικό σου χαρακτήρα. Να ξέρεις ότι πιθανόν να κρατάει κάποια μυστικά μέσα του και να του λείπει το θάρρος να τα μοιραστεί μαζί σου. Άστον λοιπόν έναν τέτοιο χαρακτήρα, να βράσει στις τύψεις και στις ενοχές του, αφού πραγματικά δε σου αξίζει.

ΤΑΥΡΟΣ

Το κακό που κάνεις είναι ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζεις ότι όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται με τη δική σου ευθύτητα ή μπορούν να συμπορεύονται μέσα από τη σταθερότητα μίας μόνιμης σχέσης.  Αμ, δε. Οι μισοί και άνω άνθρωποι, ψάχνουν συνεχώς την κάλυψη της ανάγκης τους για επιβεβαίωση και στους καιρούς μας το έχουν πολύ εύκολο να την ψάξουν έξω από το παράθυρο της σχέσης τους. Εκεί που όλα φαντάζουν ωραία και καλά και απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα που φέρνει η καθημερινή τριβή με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που μοιράζονται δυο άνθρωποι που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Να θυμάσαι ότι ακόμα και αν σου πει εκ νέου το «ναι» ο άνθρωπος που θέλεις ακόμα να είναι μαζί σου, αυτό θα το κάνει αφού πρώτα θέσει τους όρους του. Είσαι έτοιμος γι αυτό;

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σίγουρα δυσκολεύεσαι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι να διαχειριστείς το συναίσθημα της απόρριψης, όμως προσπάθησε να μην περάσεις στην άλλη άκρη. Να φτάσεις δηλαδή να κατηγορείς τον άνθρωπο που ήσασταν μαζί, από δω κι από κει, ακόμα και αν χρειαστεί να μιλήσεις για τις πολύ προσωπικές σας στιγμές, τα προσόντα ή τις επιδόσεις του. Εάν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον, που κι αυτό ανθρώπινο είναι, διάλεξε έναν δικό σου άνθρωπο που σίγουρα σου έχει αποδείξει ότι μπορείς να τον εμπιστεύεσαι.  Αν μάλιστα αποστασιοποιηθείς και δεις το θέμα σου από μακριά, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχασες δα και το έδαφος κάτω απ' τα πόδια σου. Ήξερες ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αφού αν τραβήξεις μια γραμμής θα διαπιστώσεις ότι τελικά διαφέρατε σε πάρα πολλά πράγματα μεταξύ σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δεδομένου ότι είσαι από τους ανθρώπους που όλα τα βιώνουν περισσότερο συναισθηματικά παρά με τη λογική τους, για αρχή θα σου έλεγα να ακούσεις τον πόνο που σου μιλά η καρδιά σου αλλά να θέσεις λίγο αργότερα και ένα όριο σ αυτό. Σίγουρα το κενό μιας απώλειας δεν αναπληρώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μέσα σου έχεις ένα κενό, που σύντομα θα γεμίσει από μια άλλη αγάπη. Έναν δεσμό πιο υγιή που αυτή τη φορά, θα είναι πιο κοντά στα δικά σου «θέλω» και τις επιθυμίες και θα υπάρχει για σένα και μόνο για σένα. Το λάθος σου είναι ότι για να συντηρήσεις μια σχέση, κάνεις συνεχώς υποχωρήσεις και δείχνεις σαν άνθρωπος δεδομένος. Ή έχεις λιγότερες απαιτήσεις με αποτέλεσμα να θεωρηθείς δευτερεύουσα προτεραιότητα για κείνον. Απλά μην το κάνεις.

ΛΕΩΝ

Η δοτικότητα σου ως άνθρωπος είναι παροιμιώδης κι αυτό γιατί επιθυμείς πάνω απ' όλα, να μην λείψει τίποτα από τον άνθρωπο που συνοδεύει την αισθηματική σου ζωή. Όμως σκέφτηκες ποτέ, εάν ο άνθρωπος που είναι μαζί σου, αρέσκεται στις δικές σου παροχές αλλά ο ίδιος ποτέ του ουσιαστικά δε σου πρόσφερε, ότι αφειδώς του έδωσες εσύ; Μήπως τυχαίνει να είναι ελαφρώς τσιγκούνης τόσο στα χρήματα όσο και στα αισθήματα; Γιατί αυτά τα δύο, συνήθως πηγαίνουν πακέτο. Σε ένα δεύτερο πλάνο μήπως αρκέστηκες στα κομπλιμέντα και στις φιλοφρονήσεις του, αφού ήξερε πόσο σε κολακεύουν και νόμισες πως τον είχες κερδίσει; Την επόμενη φορά, ένα τόσο λαμπερό πλάσμα σαν κι εσένα καλό θα είναι να μη βάζεις τον εαυτό σου στην «έκπτωση», ανθρώπων που αποδείχθηκαν πολύ «λίγοι» για σένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε όλους μπορούμε να πούμε ψέματα εκτός από τον εαυτό μας κι αυτό εσύ το γνωρίζεις καλά. Ασφαλώς και θα προτιμήσεις την αξιοπρέπειά σου αντί να χρυσώνεις το χάπι και να λες ας ξανά προσπαθήσω, ή ας υποχωρήσω μέχρι να βρεθεί έδαφος συνεννόησης. Την προσωπική σου ζωή συνήθως την κρατάς για τον εαυτό σου, σαν ένα από τα πολύ ευαίσθητα δεδομένα σου για να την εκθέσεις σε κοινή θέα και σχολιασμούς. Όμως κάποιες φορές, ακόμα κι εσύ χρειάζεται να βγάλεις από μέσα σου το εγκλωβισμένο συναίσθημα που δεν τολμάς να ξεστομίσεις. Ένας τρόπος λοιπόν να το διαχειριστείς, είναι όχι απαραίτητα να πέσεις με τα μούτρα στην «εργασιοθεραπεία» αλλά και να βγεις με φίλους, όπου εκεί το μόνο που δε θα συζητήσεις, είναι ο τύπος που σε έφερε σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση.

ΖΥΓΟΣ

Συνήθως εσύ είσαι που φεύγεις από μία σχέση, αν και της δίνεις πολλές-πολλές ευκαιρίες πιστεύοντας ότι έτσι θα καταλάβει ο άνθρωπός σου, τα σφάλματα και τις παραλήψεις του. Άλλες πάλι φορές, επιμένεις να υπομένεις απαράδεκτες προς το πρόσωπό σου συμπεριφορές και ενώ νιώθεις πως η σχέση σου έχει από καιρό λήξει, προτιμάς να ζεις μέσα σε αυτή, από φόβο μη και ξεμείνεις από συντροφιά κι από συντροφικότητα. Αυτό που πρέπει να μάθεις, είναι ότι γεννήθηκες για να γοητεύεις από χαρακτήρα και στάση, όποιον κι αν σε γνωρίζει και άρα στην επόμενη γωνία, εάν τελειώσει η σχέση σου, ίσως και να σε περιμένει ο επόμενος μεγάλος σταθμός της ζωής σου. Επίσης χρειάζεται που και που να ξέρεις να λες «όχι», γιατί και το να γίνεσαι πλάσμα ακραία συγκαταβατικό, δεν βοηθά τελικά ούτε εσένα.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το να το καταχωρείς στη μνήμη σου, σαν έναν άνθρωπο που ευχαρίστως θα ήθελες να εκδικηθείς, ψάχνοντας τη στιγμή που θα βρεθεί στην ανάγκη σου ώστε να επικοινωνήσει μαζί σου και να του «τη φέρεις», μάλλον δε σε τιμά. Όπως δε σε τιμά και να τον κατηγορείς, επειδή με τη στάση του, ένιωσες ότι σε απέρριψε. Σκέψου ότι όπως τίποτα στη ζωή δεν είναι αιώνιο, έτσι αιώνιος δεν μπορεί να είναι κι ένας δεσμός, που αργά ή γρήγορα θα λήξει για να πάρει τη θέση του το καινούργιο. Σκέψου επίσης ότι άνθρωποι με το δικό σου μαγνητισμό και γοητεία, δεν έχουν ανάγκη να «παρακαλάνε» με τον τρόπο τους, εκείνους που δε στάθηκαν άξιοι της αγάπης τους.  Εκτίμησε την ειλικρίνεια του ανθρώπου που ήσασταν μαζί όταν είπε, δε μπορώ άλλο. Έξω απ' τα όρια που βάζεις στον εαυτό σου τα καλύτερα έρχονται.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ως ένας άνθρωπος άκρως επικοινωνιακός που σου αρέσει να γνωρίζεις κόσμο να ανήκεις σε ομάδες, να μιλάς και να χαίρεσαι τις επαφές σου με χαρακτήρες ακόμα και διαφορετικούς από εσένα, την απόρριψη μάλλον τη βιώνεις με συναισθήματα επίκτητα. Γιατί σου έχουν πει, ή διδάξει, ότι το να τελειώνει μία σχέση σου, είναι ένα πράγμα πολύ «κακό». Αντίθετα, εάν ακολουθήσεις την ποιότητα του δικού σου χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα είσαι ένα ανοιχτό μυαλό, οι ιδιοκτησίες και τα κοινωνικά συμβόλαια, ουδέποτε σου έλεγαν κάτι μέσα σου. Σε ένα δεύτερο πλάνο, προτιμάς στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, να κατανοεί την ανάγκη σου να βρίσκεστε σε μια πιο ελεύθερη σχέση, μακριά από συμβάσεις. Άρα αντί να επιμένεις να νιώθεις προδομένος/η, μήπως με το χέρι στην καρδιά πρέπει να πεις: Οκ πάμε παρακάτω; 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καταρχάς απέφυγε εξαρχής να χρεώσεις για άλλη μια φορά τον εαυτό σου και να πεις το «εγώ φταίω». Να αναλάβεις εξολοκλήρου δηλαδή, την κατάληξη της σχέσης σου. Ενημερωτικά είθισται να λέμε, ότι όταν οι άνθρωποι χωρίζουν, συνήθως φταίνε κι οι δύο. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις, όπου φταίει μόνο ο ένας και εκείνες που τελικά δε φταίει κανείς, γιατί έτσι απλά τα φέρνει η ζωή.  Σε ένα δεύτερο πλάνο μην τα βάζεις με τις επιλογές σου, αφού ξέρεις, ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δείξε με το δικό σου αξιοπρεπή τρόπο στον άνθρωπο που υπήρξατε μαζί, πως ότι και αν συνέβη, εξακολουθείς να κρατάς τα ωραία της σχέσης σας αφήνοντας πίσω τα κενά της. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν πως όταν σε διαγράφει ένας ή μία Αιγόκερως, αυτό είναι τις περισσότερες φορές οριστικό και για πάντα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένας λόγος που μπορεί να χώρισες, είναι γιατί δυσκολεύτηκες να εκφράσεις τα απόλυτα συναισθήματα αγάπης που ένιωθες, στον άνθρωπο που ήσασταν μαζί. Όμως υπάρχει και η περίπτωση να μην ήταν έτοιμος, να παραμείνει σε μια σχέση σταθερή, η οποία είναι για σένα ένα πραγματικά ζητούμενο. Το να διαμαρτύρεσαι για την απόφαση του συντρόφου σου ακόμα και έντονα ή χειριστικά, μάλλον χειρότερα θα τα κάνεις τα πράγματα μεταξύ σας. Προσπάθησε δε, να αποστασιοποιηθείς για λίγο, έτσι ώστε να δεις τα τρωτά της σχέσης που έληξε πιο εύκολα. Απέφυγε μάλιστα να διατηρήσεις επαφές φιλικές με τον άνθρωπο που ήσασταν μαζί, γιατί κάτι τέτοιο μεταξύ εραστών είναι μάλλον ανέφικτο. Εκτός και αν ο άνθρωπός, βρίσκεται ήδη σε μία άλλη σχέση & συναισθηματικά δε συμμετέχει στο πόνο σου.

ΙΧΘΥΣ

Επειδή είσαι από τα πλάσματα που όλα τα ερμηνεύουν με το συναίσθημά τους, εάν πρόσφατα χώρισες, το πιο πιθανό είναι ο πόνος που νιώθεις, να βιώνεται διογκωμένος μέσα σου. Και μην περάσει ποτέ από το νου σου ότι έχασες τη μία και μοναδική, αδελφή ψυχή, όσο και αν αυτό σε διαβεβαιώνει το συναίσθημά σου. Τίποτα επίσης δε σε εμποδίζει να συνεχίσεις να αγαπάς το πλάσμα που μοιραστήκατε μαζί τόσα πολλά. Απλά να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και αυτό που είσαι, θα σου φέρει τον επόμενο άνθρωπο που μαζί του θα μπορέσεις να επενδύσεις με μέτρο όμως αυτή τη φορά το δικό σου συναίσθημα. Εξάλλου όπως όλα στη ζωή έτσι και η σχέση αυτή έκανε τον κύκλο της. Εκεί έξω σίγουρα υπάρχει ο άνθρωπος που θα σε κάνει να νιώσεις ξανά το πάθος ή τον πόθο μιας αγάπης.